XIX. Miskolci Egyetemi Sportnap – 2018. szeptember 19.

 

Miskolci Egyetemi Sportnap

Tájékoztató

Végleges01_106_2

Sportnap versenyszámok:

08:00 -                       Kispályás labdarúgás – csapat /Atlétika pálya/

09:00 –                       Streetball – csapat /Rekortán pálya/

10:30-                         Strandröplabda - férfi, női, vegyes páros /Strandröplabda pálya/

09:00 –                       Asztalitenisz – férfi, női egyéni; férfi, női páros, vegyes páros           /Körcsarnok/

 09:00 –                      Tenisz – férfi, női egyéni és férfi páros /Tenisz pálya/

11:00 –                        Sakk/Brizs – egyéni  /Körcsarnok – Tárgyaló/

11:00-                         Tollaslabda - férfi, női egyéni; férfi, női páros, vegyes páros /Körcsarnok/

10:40-                        Darts – egyéni /Műfüves pálya – filagória/

10:00 –                       Csocsó – páros /Műfüves pálya – filagória/

08:00 –                      Főzés - pörkölt, gulyás és szabadon választott /Műfüves pálya mögötti kavicsos terület/

09:00 –                      Tájfutás – férfi, női egyéni, férfi, női és vegyes páros /Sportközpont területe/

10:30 -                       Megmérettetés Spártai Módra – férfi egyéni, női egyéni /Sportközpont területe/

 

sPÁRTAI/A verseny útvonala az éppen aktuális felújítási munkálatok miatt változhat, melyet a szervezők időben közölni fognak a versenyzőkkel./

Időpont: 09:00 – 11:15

Helyszín: Körcsarnok mögötti füves terület

Résztvevők: férfi egyéni, női egyéni

Feladatok: 12 akadály leküzdése

A Miskolci Egyetemi Sportközpont és a Légvár Team Miskolc csapata által felállított 12 feladatból álló akadálypályáját kell teljesítése időre 2×5 főnek. A két 5 fős csapat időeredményének átlagát vesszük. A legjobb időeredményt elérő csapat megkapja a maximális 30 pontot, majd az azt követő csapatok időeredményük alapján 5 ponttal kevesebbet az előzőnél. A versenyzőket előzetesen futamokba sorsoljuk, 45 perces különbséggel indulnak majd a futamok – 09:00, 09:45, 10:30, 11:15. Minden feladatot teljesíteni kell, rontott akadály esetén a büntetés 15 burpee (4 ütemű fekvőtámasz). Csak egy lehetőség van az akadály teljesítésére, nincs lehetőség többszöri próbálkozásra. Az időmérés a tájfutó versenyeken jól megszokott SI pontérintő rendszer segítségével történik, minden versenyző kap egy ún. ,,dugókát”, melyet a rajt előtt, a feladatoknál, és a célba beérkezve is érinteni kell. Ennek a segítségével kapjuk meg a versenyzők idejét, és ellenőrizzünk, hogy érintett-e minden akadályt. Amennyiben valamelyik ellenőrző pontot kihagyja a versenyző, akkor 10 perc büntetőidőt számítunk fel, kihagyott ellenőrzőpontonként. Az utolsó, célban található időmérő pont érintése kötelező, különben nem lesz értékelhető időeredménye.

 

Feladatleírás:

Gyülekező az előzetes kiírás szerinti, rajt előtt 15 perccel. Ellenőrizzük, hogy a csapat minden tagja jelen van-e, és ekkor kapja meg minden versenyző a rajtszámát.

 1. Rajt a beton streetball pályán felállított rajtkapuból. Rajt után, a dombot jobbról megkerülve be kell futni az atlétika pálya alsó nagykapuján, jobbra fordulva, a 400m-es pályát teljesíteni kell:
 2. a kihelyezett gátakat át kell ugrani, nem szabad kikerülni, vagy kihagyni egyet sem

-          át kell ugrani az akadályt, majd a vizes árokba érkezni. A kijelölt pálya elhagyása büntetést von maga után

a nagykapun át el kell hagyni az atlétika pályát, majd balra, a teniszpálya felé vezet tovább az út. Jobb oldalról kerülik a teniszpályát, az út közben kihelyezett akadályokon át kell mászni, nem lehet kikerülni. A teniszpálya mögötti füves területre érkezve:

 1. le kell olvasni a rajtszámhoz tartozó kódot, és megjegyezni a verseny végéig. Nem szabad felírni sehova, a papírt nem lehet elvinni.

Lefutnak a dombon, át a betonozott pályán, majd az atlétika pályához érve azt jobb kézről kerülik, az ösvényt követve. Az út közben kihelyezett akadályokat érinteni kell, nem szabad kikerülni. Felfutnak a dombon, majd a körcsarnok kapuja melletti füves területre érkezve:

 1. át kell futni az autógumikból épített akadályon. Minden gumiba bele kell lépni, nem szabad kihagyni egyet sem
 2. Fel kell venni a homokzsákot (női 20kg, férfi 30 kg), lefutni vele a dombon, megkerülni a bóját és visszafutni a kiinduló pontra, ott letenni. A zsákot kézben/vállon kell vinni, a földön húzni nem szabad. Meg lehet állni pihenni, ekkor le lehet tenni a zsákot a földre

Tovább futnak az alsó füves területen, ahol

 1. A Légvár Team által felállított 1. akadálynál a versenyzők feladata a rögzített kötélen lógatott tányékorokon való egyensúlyozás, a rácsos akadálypálya teljesítése anélkül, hogy leesne a versenyző.
 2. át kell kúszni a kifeszített álcaháló alatt. A hálóhoz nem szabad hozzáérni, csak alatta lehet átbújni.
 3. A Légvár Team által felállított 2. akadálynál a versenyzőknek az oldalfalak érintése nélkül kell végigfutniuk a fitball labdákkal tűzdelt pályán úgy, hogy csak a labdákon lépkedve közlekedhetnek.

Tovább kell futni a körcsarnok felé, a lépcső előtti területen:

 1. elhúzzák a kikészített traktorgumit, a bójákkal kijelölt pályán. Egyedül kell teljesíteni a távot, külső segítséget nem lehet igénybe venni.

A lépcső tetején, a körcsarnok oldalában:

 1. A Légvár Team által felállított 3. akadálynál a versenyzőknek a felfújt falakon kell átmászniuk, így teljesítve az akadályt.

Tovább haladnak a szabadtéri kondiparkba, ahol:

 1. függeszkedve végig kell mászni a vízszintes létrán, csak kézzel kapaszkodhatnak, lábbal nem érinthetik a talajt, külső segítséget nem vehetnek igénybe

végig kell menni a korláton, lábbal nem érinthetik a földet, külső segítséget nem vehetnek igénybe

át kell mászni a létrán, külső segítséget nem vehetnek igénybe

Utána lefutnak a dombon, a betonpálya felé veszik az irányt:

 1. a pálya szélén lévő utolsó pontnál vissza kell diktálni a rajtszámhoz tartozó kódot. Rontott kód esetén büntetést kell végrehajtani.

A beton streetball pályán a rajt helyszínén van a befutó

A verseny során a versenyzők segíthetnek egymásnak, kivéve azokon a pontokon, ahol ez tiltva van. Az időmérő rendszer használatára különösen ügyeljenek a versenyzők, különben nem lesz értékelhető időeredménye a csapatnak. Be fogjuk mutatni a rajt előtt a dugókák használatát, téves használatból eredő óvást nem fogadunk el. A pálya a fákra, és egyéb tereptárgyakra kihelyezett színes szalagokkal egyértelműen lesz kijelölve, ezeket kell majd követni.

A versenyszámokban mindenki saját felelősségre vesz részt!

 

Sikeres versenyzést kívánunk!

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>