Izgalmas végjáték a Szabadtéri Egyetemi Kispályás Labdarúgó Bajnokságban! – Végeredmények

FLyer

 foci3

Tisztelt Egyetemi Hallgatók, Oktatók, Dolgozók!

A Miskolci Egyetem Sportközpont a hagyományoknak megfelelően, a MEAFC szervezésében ebben a félévben is megrendezte a Miskolci Egyetemi Szabadtéri Kispályás Labdarúgó Bajnokságot.

Nagyszerű és egyben izgalmas párharcokat láthatott, aki nyomon követte a mérkőzéseket. A tegnapi nap meccsei ékes példai annak, hogy az utolsó pillanatban is képes egy helyezési sorrend megváltozni. IMG_20181025_204238Bravúros megoldások, nagyszerű szakmai felkészültség és kiváló csapatmunka jellemezte, az első négy helyezésért folytatott közdelemben a csapatokat. Az ,,X” csoport /a II. forduló ,,A” csoportjaként is emlegetett csoport/ 20:00-tól kezdődő Algeria – Biztató momentumok utolsó mérkőzésén, az Algírok nagyobb elszántságról tettek tanúbizonyságot. Igaz, nem kevés könnyebb szabálytalanság árán, de 3 – 2 -es eredménnyel zsebelték be újabb három pontjukat, mellyel a csoport veretlenjeként, joggal érdemelték ki a torna bajnoka címét, elnyerve ezzel az I. helyezést.

 

Meglepetés volt, hogy az ,,X” csoport következő három helyezésért folytatott küzdelem, nagyobb izgalmat jelentett talán a szurkolók és a csapatok számára, mint az azt megelőző döntő mérkőzés. 21:00-tól lépett pályára az EGY GÓLT SE (eddig csoport 4. helyen álló 2 vereséggel) csapata az FC S.O.S. csapatával, akik eredményeik alapján ideiglenesen a csoport II. helyezését birtokoltál.IMG_20181025_204356
Az első félidő mondhatni kiegyenlített küzdelem volt mindkét csapat részéről, ezt tükrözte a 2 -2 -es félidőben könyvelt eredmény is. Ekkor még úgy látszott bármi történhet. Megmaradhat az előző mérkőzések beállított csapatsorrendje, vagy akár teljes mértékig borulhat is a tabella ……..ez utóbbi következett be.

 

Alig, hogy megkezdődött a második játékrész, az EGY GÓLT SE részéről egymást követően 5 percen belül megjött két újabb gól, melyek szinte mérnöki pontossággal érkeztek a hálóba. Ez a két gól elég demoralizálóan hatott “Sósék” csapatára, ugyanis ettől kezdve valahogy nem sikerült kivitelezni az elképzeléseket, és megszaporodtak az apróbb szabálytalanságok is.

A mérkőzés 46. percében megjött egy ötödik gól is az “Egy Gólt-tól”, mely csak tovább frusztrálta az ellenfél csapatát, akik beragadtak a második rúgott góljukat követően. Végső elkeseredésében félpályáról indított rúgásokkal próbálkozott “S.O.S.”-ék csapata, melyek koránt sem voltak veszélytelenek. Két jól irányzott rúgásból, kettőt a kapufa fogott meg, melyeket a kapus IMG_20181025_213557már csak utólag tudott értelmezni.

A végső tőrt a /mérkőzés vége előtt kb 5-8 perccel/ a hatodik találattal kapta az FC S.O.S. csapata. Ekkor már világossá vált, hogy esélytelen az eredmény megfordítása, és elúszott az egyenlítés lehetősége is. Végül az EGY GÓLT SE  6 -2 -es győzelemmel taszította le a dobogóról az FC S.O.S. csapatát, megszerezve ezzel a bajnoki ,,ezüstöt“.

Ezzel a bravúros végjátékkal fordult meg a bajnokság állása az utolsó percekben. Így az alábbi eredményekkel zárult a 2018/19-es tanév I félévének Szabadtéri Kispályás Labdarúgó Bajnoksága:

I. helyezett: Algeria

II. helyezett: EGY GÓLT SE

III. helyezett: Biztató momentumok

 

A bajnokság első három helyezettjei kupa és oklevél díjazásban részesültek, valamint gazdagabbak lehettek egy Adidas Telstar World Cup 2018 futball labdával.

 

A bajnokság összesítését alább olvashatják:

5hét

A végleges tabella állás 22:01-kor:

5hét2

 

 

Az I. és II. forduló összesített csapateredményei:

5hét3

A díjátadót és az utolsó mérkőzések pillanatait képekben örökítettük meg.

Köszönjük a részvételt minden csapatnak, és játékosnak, hogy szabadidejét sportolással töltve a Szabadtéri Kispályás Labdarúgó Bajnokság mérkőzésein töltötte el. Köszönjük mindazon csapatoknak, akik fegyelmezetten és vállalt kötelezettségüknek eleget téve, végig játszották a bajnokságban kiírt mérkőzéseiket.

Mindenkinek további eredményes sportolást és kitartó munkát kívánunk.

 

Sportbaráti tisztelettel,

Drótos Bence

Sportiroda vezető

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>