Aerobic

index2

A hallgatóknak lehetőségük van fitnesz aerobic órákon részt venni. A tantárgy általános célja a hallgatók mozgásigényének kielégítése, szellemi túlterheltségükből adódó feszültség levezetés, általános kondicionális- és koordinációs képességeik fejlesztése, mozgáskultúrájuk fejlesztése. Ezen órákon való rendszeres részvételükkel közérzetük, általános erőnlétük javul, esztétikusabb, kifinomultabb mozgásuk alakul ki, tartásuk javul. A sportágon belül számtalan mozgásformával ismerkedhetnek meg, mint dinamikus jóga, gerinctréning, Pilates, táncos aerobic-fajták, zumba fitnesz, kül. eszközökkel végzett alakformáló tréningek stb.

Az aerobic sportág mozgásanyagát 14 oktatási hétre bontjuk fel, megadva ezen belül a tantárgyi tematikát.

Aki testnevelést szeretne teljesíteni, annak egy sportág és egy oktató mellett kell egy félévre elköteleződnie. A félév során 10 alkalommal kell részt venni az aerobic órákon az aláírásért. Egy nap lehet egynél több alkalmat is teljesíteni. Amit még mindenkitől elvárnak az oktatók a csoportba kerüléshez – a nagyon nagy létszámok miatt – hogy a feliratkozást követően az első 4 héten jelenjen is meg órán.

Aki nem testnevelés aláírásért jár az órákra, csak a mozgásigényét kielégíteni, az természetesen jöhet bármikor, megalapozva, hogy a mozgás lételemükké, életformájukká váljék.