Kosárlabda

A kosárlabda egy izgalmakkal teli, mozgalmas, eseményekben bővelkedő sportjáték, labdajáték. Célja, hogy a 3.05 méteren lévő kosárba juttassuk a labdát, illetve, hogy az ellenfelet ebben a tevékenységében megakadályozzuk. A játék dinamikája lehetővé teszi, hogy a kezdő és a jól képzett sportoló is folyamatosan mozgásban legyen, és ezzel a szervezet működését adaptációs változások irányába mozdítsa. A fiziológiai előnyökön túlmenően minden szinten biztosítja a szórakozás, a kikapcsolódás lehetőségét. A játék megtanítja a csapatmunkában rejlő lehetőségek jobb kihasználását, ezzel is fejlesztve az új kapcsolatok kialakítását, a közösségi szellem fejlesztését.

A hallgatók megtanulják az alapvető technikai elemeket, a támadás, a védekezés jellemzőit, és a játék fontosabb taktikáit.

A hallgatók jelentkezési feltételei az órára:

Az adott szemeszterben a hallgatónak a neptun rendszerben fel kell vennie a tárgyat, majd a szakoktatónál fel kell iratkoznia a kiírt órarend szerint az általa kiválasztott időpontban az órára. A tantárgy félévkor aláírással zárul, amelyhez a hallgatónak 10 aktív tanórai részvétel kötelező.

Ezen feltételeknek megfelelés a hallgató feladata.