Labdarúgás

A világon a focit tekinthetjük napjaink legnépszerűbb sportjának. A klubok  egyre színvonalasabb szolgáltatásokkal igyekeznek a  közönséget kiszolgálni, melynek legalapvetőbb eleme, hogy a mérkőzésre magas szintű technikai, taktikai és fizikai képzettségű játékost biztosítson – aki töretlen harci szellemben küzdje végig a mérkőzést. Nos, a civil társadalom ettől nagyon messze van, de azért imádja a szurkoló is a játékos is a legöldöklőbb párharcok a legszikrázóbb összecsapások ellenére ez csak egy játék, és remélem, hogy az is marad.

Azonban ennek a játéknak az az igazi varázsa, hogy nem szükséges hozzá szuper képességű játékos, vagy nyolcvanezres stadion. Az amatőröknek már két kis kapu és egy labda is elég ahhoz, hogy megvívják saját világbajnokságukat, szórakozzanak, kikapcsolódjanak, kielégítsék mozgásigényüket és egyúttal egy csapat tagjaként tanuljanak összehangoltan tevékenykedni egy cél érdekében.

A két műfüves pálya valamint a sportcsarnok kivalló feltételeket biztosít erre, és ha a testnevelés keretén belül a focit választod, nem kell keresni társakat, ellenfelet, pályát, mert a testnevelési óra szervezeti keretei éppen ezt biztosítják.

Nem árt azonban, ha a jelentkezőknek akad a tarsolyban némi labdás múlt, mert a foci rendkívül nehéz és egy teljesen kezdőnek sokkal több időre van szüksége, mint ami rendelkezésünkre áll.

A hallgatók jelentkezési feltételei az órára:

Az adott szemeszterben a hallgatónak a neptun rendszerben fel kell vennie a tárgyat, majd a szakoktatónál fel kell iratkoznia a kiírt órarend szerint az általa kiválasztott időpontban az órára. A tantárgy félévkor aláírással zárul, amelyhez a hallgatónak 10 aktív tanórai részvétel kötelező.

Ezen feltételeknek megfelelés a hallgató feladata.