Tenisz

A tenisz, napjaink egyik legnépszerűbb sportága, melyet milliók űznek világszerte. Még a sport világában viszonylag idegenül mozgók számára is ismerősen csenghet Nadal, Djokovic, Federer, vagy éppen Sarapova, Azarenka, és Williams neve.

A tenisz speciális mozgásanyaga az egész testet igénybe veszi és kiválóan kondicionálja. Ahhoz, hogy a teniszjáték élvezhető szórakozást nyújtson, szükséges a csak látszólag egyszerű és könnyed mozgásanyag alapjainak elsajátítása. Ezek az elemek a tenyeres- és fonál alapütések, valamint az adogatás.

A Miskolci Egyetem hallgatóinak kiváltságos lehetősége, más felsőoktatási intézményekkel szemben, hogy a kötelezően választható testnevelés órák keretén belül az Egyetemi Sportcentrum 12 kiváló minőségű salakos teniszpályáján elsajátítsák /szakképzett oktató segítségével/ a szükséges alapokat. A teniszórák keretén belül, a már stabil játéktudással rendelkezők pedig rendszeres játéklehetőséghez juthatnak. Azok számára, akik képességeikkel kiemelkednek, a MEAFC Tenisz Szakosztálya biztosít versenyzési lehetőséget. /Jelenleg az OB.II-ben/

Azok a hallgatók, akik a feliratkozási időszakban ezt a sportágat választják, rendszeres órára járással megszerezhetik azt a tudást, melyre alapozva egy életre szóló szabadidős  sportági kötődést alakíthatnak ki.

A tenisz drága sport! Egyetemünk nappali tagozatos hallgatóinak azonban a testnevelés órák alatt a pálya, az ütő, a labda is ingyenesen biztosított. 

A hallgatók jelentkezési feltételei az órára:

Az adott szemeszterben a hallgatónak a neptun rendszerben fel kell vennie a tárgyat, majd a szakoktatónál fel kell iratkoznia a kiírt órarend szerint az általa kiválasztott időpontban az órára. A tantárgy félévkor aláírással zárul, amelyhez a hallgatónak 10 aktív tanórai részvétel kötelező.

Ezen feltételeknek megfelelés a hallgató feladata.