Kosárlabda

meafc

A csapatsportágak közül egyesületünk mindig is kosárlabdában volt a legsikeresebb, illetve máig ez tekinthető a legstabilabb, legjobban szervezett szakosztályunknak.

Ami a múlt nagy sikereit illeti, férfi csapatunk 1966 őszén, rendszeres jó megyei szereplést követően, jutott fel az NB II-be. A magasabb szintű bajnokságban is eredményesek tudtunk lenni, sőt, 1975. december 7-én a Városi Sportcsarnokban 3500 (!) néző előtt kiharcoltuk a feljutást az NB I 14 csapata közé, ahol két szezonon keresztül játszottunk. Ezután egy hosszú NB II-es korszak következett, sok-sok sikeresen és sikertelenül megvívott osztályozóval, de 1992-ben ismét első osztályú tagságot vívtunk ki, feljutottunk az NB I/B-be. A 2000-es évek elején néhányszor közel kerültünk az A csoportos szerepléshez, de egyszer sem sikerült a bravúr. 15 év után, 2007-ben kiestünk az NB I/B-ből, azóta férfi felnőtt csapatunk NB II-ben versenyzik.

Női csapatunk stabilan és hosszú éveken keresztül szerepelt az NB II-ben, egy alkalommal, az 1983/84-es bajnoki szezonban sikerült az NB I-ben játszanunk.

Bővebb információ: itt