Tenisz

meafc

A MEAFC Tollaslabda szakosztály 1992-ben jött létre, Magony Tamás vezetésével. Ezen az éven szűnt meg Miskolc város utolsó versen szakosztálya a Miskolci Honvéd, az itt lévő játékosok egy része belépett a megalakult MEAFC-ba.

1994-től Oláh József vette át a szakosztály vezetését, a testnevelés órákat és az edzéseket is ő tartotta 2000 májusáig. Ez idő alatt számos eredményt ért el a csapat a MEFOB-on, OB III. osztályú versenyeken egyéniben és csapatban is, valamint az évente Kassán megrendezett nemzetközi egyetemi- főiskolai versenyen, amin évről évre egyre több nemzet vett részt.

2000 szeptemberétől a szakosztály vezetését Morvai István és Vernyik Attila vette át. Vernyik Attila a testnevelés órákat tartotta 2008-ig és Morvai István foglalkozott a versenysporttal, valamint a szakosztályi edzésekkel. Ezt a feladatot jelenleg is ő látja el, 2010 szeptemberétől Blága Csaba segítségével. Mindketten versenyzők is egyben.

2006-tól a szakosztályi munkának helyet adó E/4 tornateremben 4 db pálya áll rendelkezésre, így egyszerre 16 játékos tud edzeni.

2011-től a testnevelés órákat Kun Péter felügyeli, akivel közösen törekszünk arra, hogy egyetemi hallgatók is tudják képviselni az egyetemet a különböző versenyeken.

A 2012 októberétől lehetőség nyílik az egyetemi dolgozók, ill. diákok külön edzésidőn kívüli tollaslabdázására is.

Jelenleg heti 2×2 óra áll a rendelkezésünkre a keddi és pénteki napokon. A szakosztály létszáma 16 fő. Eredményeink között szerepel számos MEFOB, OB II. és OB. III. osztályú egyéni és csapat dobogós helyezés, valamint amatőr versenyeken elért jó helyezések és kupagyőzelem. A szakosztály tagjaival edzésidőn kívül a közös Facebook csoportunkon keresztül tartjuk a kapcsolatot.

Céljaink: A MEFOB-on minél nagyobb létszámban részt venni és eredményeket elérni.

Gyarapítani mind az amatőr, mind a Magyar Tollaslabda Szövetség által megrendezett ranglista versenyeken elért eddig is jelentős eredményeket, ami már igaz, hogy kis lépésekben, de már el is kezdődött. A diákok körében minél szélesebb körben megismertetni a tollaslabdázást, mint sportolási és egészségmegőrző lehetőséget és az ügyesebbekkel természetesen, ha van kedvük, külön tollaslabdaedző foglalkozhatna velük, már amennyiben van rá lehetőség.

A MEFOB-on jelentősebb eredményt min. 2 év edzéssel lehet elérni, még az amatőr (nem igazolt) kategóriában is.

A lehetőségek tudom szűkek, de érdemes lenne az utánpótlás nevelésre is gondolni.

Jelenleg négy utánpótlás korú tanítványom van ebből két főnek a továbbtanulási tervei között szerepel a miskolci egyetem is (ők 17 évesek). Nem ugyanazzal az alappal vágnának neki a versenyen való részvételt tekintve, mint az a diák, aki akkor kezdi a tollaslabdát tanulni. A MEFOB-on az eredmény tekintetében több lehetőségük lenne.

Bővebb információ: itt