Úszás-vizilabda

meafc

A Magyar Vízilabda Szövetség rendes tagjaként 1981 óta vettünk részt az Országos Bajnokságokban, de az elmúlt 8 évben anyagi okok miatt “csak” utánpótlás neveléssel foglalkoztunk. Gyermek és serdülő korosztályú játékosokkal Északi Liga /BOVISZ/által rendezett bajnokságokban indulunk.

A vízilabda sportág nem létezhet komoly úszóbázis nélkül. Népes utánpótlás csoportjainkban csak miskolci fiatalokkal és gyerekekkel foglalkozunk. Az elmúlt években szakosztályunk létszáma 80 fő körül volt. A Miskolc Város Önkormányzata által előterjesztett Sportkoncepció alapján a vízilabdával foglalkozó négy egyesületet összevonták a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) egyesületébe. A szakosztályunkból 32 sportolót igazoltunk át az MVSI-be.

Az úszó utánpótlásunk eredményei az elmúlt években a körülményekhez képest megfelelő volt. Két versenyzőnk az Országos Diákolimpián kiemelkedő eredményt ért el:

  • 100 m. gyorsúszásban és 100 m. mellúszásban Kovács Ádám és Gál Armand az elmúlt években felkerültek a dobogó második-harmadik helyére.
  • A városi és megyei Diákolimpiákon rendszeresen 6-8 versenyzőnk szerepel kiválóan.

A jelenlegi heti 5 edzéssel (3x délután, 2x kora reggel) nem vehetjük fel a versenyt  azokkal az egyesületekkel, akik heti 8-10 edzést tudnak biztosítani versenyzőiknek. Úszásban így a régió amatőr versenyein tudunk indulni, illetve eredményeket produkálni. Szikszón és Szerencsen rendszeresen részt veszünk a Szövetség által rendezett versenyeken.

Az elkövetkező években, amennyiben jobb lehetőség kínálkozik (Selyemréti Strand várva várt rekonstrukciója), szeretnénk bővíteni a tömegsport nagy igénye mellett a versenysportunkat is.

Bővebb információ: itt