Miskolci Egyetemen

Tisztelt Oktatók, Dolgozók, Hallgatók!


A Miskolci Egyetem páratlan értékei közül szeretnénk most kiemelni a SPORT eszményét. A sport, az nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is a legerőteljesebb és legnemesebb nevelő eszköze, mely nem a szellem útján nyomja el a testet, hanem a test útján nyitja meg a lelket.”  -
Szent-Györgyi Albert.


Legyetek részesei a Miskolci Egyetem páratlan és kiemelkedő sportéletének.  INGYENES lehetőségek tárházát nyújtják számotokra a Miskolci Egyetem Sportközpont és Sportiroda munkatársai, szinte a hét minden napjára!  ÉLJETEK A LEHETŐSÉGGEL!

 •  Tollaslabda
 •  Asztalitenisz
 •  Röplabda
 •  Alakformáló Aerobik
 •  Futóklub
 •  Sakk
 •  Szabadtéri Kondipark
 •  Ingyenes Atlétikapálya használat
 •  Szabadtéri Kispályás Labdarúgó Bajonokság
 •  Röplabda pálya
 •  Kosárlabda pályák
 •  Szabadidősport hétvégék és  sportdélutánok
 •  Tenisz

MINDEN HÉTFŐN

IMG_20161010_17092916:00-19:00-ig várjuk a szeretettel a Tollaslabda és az Asztalitenisz szerelmeseit az E/4-es Kollégiumi épület tornatermében, ahol minden eszköz biztosított egy kellemes játékhoz. Ajánljuk kezdőknek, és haladóknak egyaránt! Váltócipő használata kötelező! Minden résztvevő számára biztosított az öltözők és zuhanyzók használata!

14585505_10210472946363610_213307374_n19:00-20:00-ig a Röplabda kedvelőit várjuk nagy szeretettel, az E/4-es Kollégiumi épület tornatermében, ahol szintén minden eszköz biztosított egy kellemes játékhoz. Ajánljuk kezdőknek, és haladóknak egyaránt! Váltócipő használata kötelező! Minden résztvevő számára biztosított az öltözők és zuhanyzók használata!

 

MINDEN KEDDEN

14804911_1254611661246521_1882508111_n17:00-19:00-ig Sakk lehetőség Dobróczy Viktor vezetésével az Egyetemi Körcsarnok Galéria részén. Készletek és órák biztosítottak a helyszínen. Minden érdeklődőt várunk szeretettel! Igény szerint választható játék és oktatás egyaránt!

14642725_10211195533711115_1743334329_n18:00 – 19:15-ig zenés Alakformáló Aerobik Fellinger Szilviával, az Egyetemi Körcsarnok emeleti Galéria részén. Minden mozogni vágyó Hölgyet és Urat várunk szeretettel! Váltócipő használata kötelező! Minden résztvevő számára biztosított az öltözők és zuhanyzók használata!

MINDEN SZERDÁN

 

IMG_20150325_18090817:45 – 19:45-ig Futóklub Tigyi József atlétika edző vezetésével, az Atlétika Centrum pályáin. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé a szabadtéri foglalkozásokat, úgy a fedett futó-folyosón kerülnek megtartásra az edzések. Váltócipő használata kötelező! Minden résztvevő számára biztosított az öltözők és zuhanyzók használata!

 

Az űrlap teteje

MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN

DSCN031416:00-19:00-ig Asztalitenisz lehetőség az Egyetemi Körcsarnok Galéria részén, ahol minden eszköz biztosított egy kellemes játékhoz. Várunk minden kedves érdeklődőt! Váltócipő használata kötelező!

18:00-19:00-ig egy vidám Zenés Fitnessen vehetnek részt azon vállalkozó szellemű hölgyek és urak, akiknek csütörtökön nem ér véget az egyetemi hét és még utolsó erejükből mozognának egy jót. Minden érdeklődőt várnak szeretettel az Egyetemi Körcsarnok galériáján.

15:00-17:00-ig A ME-HÖK Kulturális és Sport Bizottság várja szeretettel az E/4-es Kollégiumi épület tornatermében azon Sportolókat és Csapatokat, akik szeretnének edzeni, de hely híján nincs rá lehetőségük. Az időpontra jelentkezni a mehokksb@uni-miskolc.hu elérhetőségen lehet.

További részletek  elérhetőek a honlapunkon, illetve Facebook oldalunkon, az alábbi címeken:

http://www.egyetemisport-miskolc.hu/

https://www.facebook.com/miskolciegyetemisport/

 

 

 

TENISZ:

A Miskolci Egyetemi Teniszcentrum két szingli játékra alkalmas tanuló pályáján egyetemünk polgárai ingyenesen kipróbálhatják a sportágat, a kis pályák a teljes szabadtéri szezon minden idősávjában rendelkezésre állnak. Ütő, labda a Sportközpont munkatársaitól a Teniszklubházban térítésmentesen igényelhető. Az akció célja a sportág népszerűsítése, rendszeres sportolás támogatása, valamint a Hallgatók számára a testnevelési órákon elsajátított ismeretek gyakorlási lehetőségének biztosítása. Természetesen ebben az esetben szabadtéri sportolási lehetőségről van szó, a teniszpályák nyitási időpontja időjárásfüggő, várhatóan március vége, április eleje.

Azoknak a hallgatóknak, oktatóknak, dolgozóknak, akik a Teniszcentrum versenypályáit kívánják használni a szabadtéri szezonban, az alábbi kedvezményes bérleteket van lehetőségük megváltani, melyek érvényesek az egész szabadtéri szezon ideje alatt:

Korlátlan napszakban használható bérletek /6.00-20.00 óráig, illetve sötétedésig/

- Miskolci Egyetem nappali tagozatos hallgatója:               8.000.- Ft

- Miskolci Egyetem oktatója, dolgozója:                              15.000.- Ft

Korlátozott napszakban használható bérletek /6.00-16.00 óráig/

- Miskolci Egyetem nappali tagozatos hallgatója:               4.000.- Ft

- Miskolci Egyetem oktatója, dolgozója:                              10.000.- Ft

 

SZABADTÉRI KONDIPARK:

 

IMG_20150908_160942A Miskolci Egyetemi Körcsarnok mellett felállított Szabadtéri Kondipark célja, hogy egyetemünk polgárai ingyenesen kipróbálhassák a saját súllyal történő testedzés kínálta kondicionálási lehetőségeket a megépült eszközpark segítségével.

 

FUTÓKLUB

A Miskolci Egyetemi Futóklub célja, hogy motivációt nyújtson a leendő futóknak és plusz energiát adjon azoknak, akik már megszerették ezt a sportot.

A tavaly elindult kezdeményezés célja, hogy alkalmanként minél több futó jöjjön össze az Atlétikai Centrum új rekortán borítású pályáján. Mindenki az edzettségének megfelelő tempóban és társakkal futhat. A szaktanácsok mellett egymás tapasztalatait és “őrületeit” is megismerhetitek. A futás mellett a gimnasztika, a nyújtás, a futóiskola sem lesz elhanyagolva. A foglalkozás koordinálója edzéstanácsokkal, biztatásokkal látja el a kezdőket.

A részvétel ingyenes.

A Futóklub foglalkozásokat tartja: Tigyi József atlétika edző, a Miskolci Egyetem testnevelő tanára, a Miskolc Városi Sportiskola Atlétika Szakosztályának vezetője, számos országos bajnok atléta felkészítő edzője.

 

BODYFLOW&DANCE (alakformáló aerobik)

Rendszeres aerobik lehetőséget biztosítunk a hallgatóink, oktatóink, dolgozóink számára:

Jellemzői: Táncos alapú, alakformáló tréning. Az órát jellemzi a magas kalória felhasználás, a mély izmok erősítése, de funkcionális gyakorlatai is különlegessé teszik. Kiváló gerinctréning is egyben. Hatásai: fogyás, állóképesség-fejlesztés, tartásjavítás, erősebb és rugalmasabb, ellenállóbb izomzat, egészséges ízületek, tökéletes antidepresszáns.

 

LABDARÚGÁS

Oktatóink számára rendszeres  futballozási lehetőséget biztosítunk Körcsarnokban, minden héten kedden 17.00-18.00 között. Az évek óta tartó kezdeményezéshez és a kialakult társasághoz bármely egyetemi kolléga csatlakozhat, aki kedvet érez a rendszeres kispályás labdarúgáshoz.  Hallgatóink részére egész félévben tartó szabadtéri kispályás bajnokságot szervezünk, melyre 20 csapat jelentkezését tudjuk elfogadni. A március közepén induló bajnoksággal kapcsolatban részletek később a honlapon és az egyetemi sport facebook oldalon megtekinthetők. A részvétel mindkét esetben ingyenes!

Fenti időpont mellett, minden hallgatói és oktatói, dolgozói csapat, közösség számára kedvezményes bérlési lehetőséget biztosítunk a teljes szabadtéri szezonban, a Miskolci Egyetemi Műfüves Aréna műfüves pályáin, minden hétköznap 13.00-17.00 közötti idősávban 3000 Ft/óra áron.

 

KONDICIONÁLÁS

Az E/4 -es Kollégium oldalszárnyában található kondicionáló termünk egész évben várja a hallgatókat, korlátlan használatot biztosító 5000 Ft/félév áron megváltható bérlet ellenében.

A Miskolci Egyetem területén található külső partnerek által üzemeltetett sportlétesítményekben az alábbi feltételekkel lehet sportolni:

 

KEMÉNY DÉNES VÁROSI SPORTUSZODA (ÚSZÁS)

 

Egyetemi (M.E.) hallgatói/dolgozói jegy      870 Ft

Egyetemi bérlet 10 alkalmas                        7 800 Ft

Egyetemi bérlet 20 alkalmas                        15 000 Ft

 

ATLÉTIKAI CENTRUM (FUTÁS)

 

Az Atlétikai Centrum futópályáját Egyetemünk hallgatói és dolgozói ingyenesen használhatják, az alábbi időpontokban:

Hétfőtől – Péntekig 06.35-15.30 és 18.00-20.00 óra között, valamint

Szombaton 08.00-19.00

Vasárnap 08.00-13.00

A Miskolci Egyetem által kínált sportolási lehetőségekről bővebben a www.sport.uni-miskolc.hu honlapon, valamint a Miskolci Egyetemi Sport facebook oldalon adunk tájékoztatást.

Szervezett formában történő versenyzési, edzési lehetőségekről az egyetemi egyesület a MEAFC oldalán (www.meafc.hu,  facebook.com/meafc) minden információ megtalálható.

 

Jó sportolást!

 

MOZDULJ EGYETEM!

 

Sportbaráti üdvözlettel:

 

Boda Péter

igazgató

ME Sportközpont