Győzelemmel kezdte a bajnokságot a MEAFC

MEAFC-Miskolc – BKG-PRÍMA Akadémia 96-86 (12-25, 31-18, 23-21, 30-22)

NB I/B Piros csoport 1.forduló. Miskolc, Körcsarnok, 250 néző.

Vezette: Fodor Attila, Rácz Zsolt, Drenyovszki Dániel.

MEAFC: Orliczki, Takács (14/6), Thornton (17/12), Homoki (23), Béres (2). Csere: Lippai (16), Kozák B. (15), Kozák M. (6), Gadus (3/3), Sándor, Asszú. Edző: Drahos Gábor.

BKG: Nagy Bo. (31/18), Nagy Be. 13/6), Nagy S. (11/9), Allen (12/3), Reizer (6). Csere: Hegedűs (8), Laman (3/3), Meleg (2). Edző: dr. Nagy Ágoston.

Nagy Botond és Nagy Benedek hét villámgyors pontjával indult a találkozó, amire közel három perc elteltével tudott csak válaszolni a házigazda. A hazai időkérést követően a fiatal névrokon, Nagy Simon is beköszönt távolról (2-15), mondhatni továbbra sem igazán találta helyét a Miskolc. Thornton ébredt elsőként korábbi csapata ellen, ám egymaga szerzett 7 pontjával sem tudott közelebb férkőzni a remek ritmusban nyitó vendégekhez a MEAFC (12-25).

Lippai ziccerére Meleg válaszolt, Thornton hármasára pedig Nagy. Ezt követően azonban szorosabb védekezésre váltott a Miskolc, sőt, a lepattanók begyűjtéséből Homoki két gól jó plusz egyes szituációt is összehozott. A negyed derekára már az ellenfél „nyakán” voltak a harmincegy pontos negyedet repesztő Takácsék, akik így előbb 38-38-nál majd a félidő végén is egalizálták az eredményt (43-43). 

Fordulást követően is maradt a látványos játék és a nagy sebesség. Két gyors szigetszentmiklósi kosárra a miskolci Kozákok válaszoltak bravúros betöréseikkel, majd az ifjabb legény védekezett remekül. Kozák Berci a szerelését követő családi lerohanás után jegyzett újabb találatával már a borsodiaknál volt az előny. A vendég kispad ellen ítélt technikai hibát Thorton értékesítette, míg odaát Hegedűs kétszer is hibázott a vonalról, így Homoki és Lippai pontjaival megugrott a vendéglátó (54-47). Hibázott majd időt kért a MEAFC, amely után a remekül játszó – és ebben a negyedben 10 pontig jutó – Homoki szerzett újabb két fontos találatot. A kiegyenlített csata folytatódott, a finisben szerzett két Nagy-triplával pedig egyenlő környékén maradt a BKG (66-64).

Amerikai játékosa révén azonnal egyenlített a Szigetszentmiklós, mint kiderült a mai napon utoljára, A miskolciak elképesztő csapatmunkával vetették bele magukat a folytatásba, és szebbnél szebb kosarakkal hálálták meg a közönség bíztatását. Nagy két pontja sem tudta kibillenteni a 15 egységet számláló borsodi rohamot. Lippai és Homoki domináltak a palánk alatt, Takács pedig remekül mozgatta a többieket amellett, hogy kintről és bentről is eredményes volt. Béres, Kozák és az egész MEAFC óriásit melózott védekezésben, majd a kis híján tripla-duplával záró Thornton (17 pont, 10 lepattanó, 9 assziszt) hosszú átadását váltotta gólra Kozák Marci. A kiváló csapatmunka hatására öt perccel a vége előtt az utoljára a mérkőzés első negyedében látott 13 pontos különbséget mutatta az eredményjelző, ám ezúttal a hazaiak javára (81-68).

Vendég időkérés után folytatódott a 14-es mezben lévők csatája. Odaát a kiváló napot kifogó Nagy (31 pont, 7 assziszt) szerzett 2 újabb triplát, a hazaiaknál pedig a szezon eddigi legjobb meccsét produkáló Homoki (23 pont, 15 lepattanó) talált be közelről. Kissé közeledett az ellenfél, ám a mezőnyből végig hibátlanul (8/8) célzó Lippai újabb kosarat gyömöszölt be, a ráadás büntetőt viszont kihagyta (85-76). Thornton kipontozódása után is igyekezett tudatosan támadni a házigazda, így hiába szerzett Laman, Allen és Nagy is triplát, a MEAFC már nem engedte ki kezéből a győzelmet. A társaihoz hasonlóan remekül bemutatkozó Kozák Berci biztos büntetőivel végül megérdemelten zárt kerek tíz pontos előnnyel Drahos Gábor csapata (96-86).

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Nagyon komolyan és elszántan készültünk, egy izgulós és hibákkal teli első negyed után megmutattuk a közönségünknek és saját magunknak is, hogy extra hozzáállással és egységes teljesítménnyel tudunk szerepelni és eredményt elérni ebben a bajnokságban. Gratulálok tiszta szívből a csapatomnak és hiszem, hogy ezen az úton tudunk a jövőben is tovább haladni.

Dr. Nagy Ágoston (BKG-PRÍMA Akadémia): Tízzel nyert a MEAFC, gratulálok nekik. Úgy érzem, hogy mi is jó ritmusban játszottunk, csak a védekezésünk nem volt olyan, amilyennek szerettük volna, ráadásul a 19 plusz lepattanó a második félidőben elviselhetetlenné tette a játékunkat. Gratulálunk!

Forrás: MEAFC.HU

MEAFC BKG
Győzött a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club