Vendégsiker után is járt a vastaps!

Forrás: meafc.hu

A bajnokesélyes ellen nagyon hiányoztak a miskolci hárompontosok.

Zömmel a centerek pontjairól szólt a legutóbbi bronzérmes MAFC miskolci vendégjátékának első negyede. A komoly „A” csoportos múlttal rendelkező Harazin-Tóth duó pontjaira Homoki válaszolt hat egységgel. Harazin a folytatásban is foghatatlannak tűnt, egyre-másra szerezte a könnyű kosarakat. Mivel Homoki újabb kosara mellett Lippai és Asszú is pontokat szállított, így MEAFC vezetéssel zárult a szakasz (23-15).

Zónavédekezésre váltott a fővárosi gárda, ami kissé megtörte a hazaiak addigi benti eredményességét. Tóth és Harazin újabb kosaraira sem érkezett sikeres miskolci hárompontos (kilenc kísérletből nulla az első félidőben, 22/3 a mérkőzés végén), így a vendégek – kihasználva a hazaiak ekkortájt egyre jobban széteső játékát – át is vették a vezetést (27-29). Sokáig csak büntetőkből volt eredményes a MEAFC, ám a sérüléséből felépülő Tóth Bence hat gyors pontjával végül kiegyenlítettek. Csapai és Katona hárompontost dobott, ám a miskolciak mégis megőriztek 1 pontot korábbi előnyükből (41-40).

Látványosan indult a harmadik negyed, hiszen egy végletekig kijátszott, gyönyörű Csapai zsákolással nyitott a MAFC, majd Asszú a levegőben úszva tett a gyűrűbe egy lecsorgó labdát. A folytatásban viszont itt is, ott is eluralkodott a pontatlanság. Béres lépéshibája után Homoki és Lippai is ordító ziccert hibázott, s mivel az ellentámadásnál Kozák B. gyönyörűnek tűnő szerelését szabálytalannak ítélték, a vendégek megugrottak hárommal. Thornton büntetői után Lippai mattolta középről a fővárosi zónát, így ismét átvette a vezetést a MEAFC (48-47), majd Thornton újabb kosara után időt kért a MAFC.

Borsodi szempontból Csapai a legrosszabbkor triplázott, majd az addig gyakorlatilag észrevehetetlen pontfelelős, Richmond villant kétszer is középtávolról, A teljesen nyílt rangadó mondhatni egálról folytatódhatott (56-58).

Hatalmas tét mellett hatalmas kapkodás jellemezte a hazaiak játékát, akik hiába védekeztek jól, eladott labdáik révén nem tudták lerázni magukról a vendégeket. A népes hazai publikum akkor is rendületlenül űzte-hajtotta csapatát, amikor Richmond szándékos hátra ütése helyett Takácsra fújtak picit később szabálytalanságot, majd Tóth Bence ellen ítéltek véleményesnek tűnő támadó hibát. Thornton gyorsan gazdagabb lett még két szabálytalansággal is, így 4 perc elteltével nem állt túl jól a miskolciak szénája (59-65). A hazai időkérés után Thornton révén végre megszületett az első és a második hazai tripla is (65-65). Ezt irigyelte meg a parkett másik amerikai játékosa, Richmond, aki senkitől sem zavartatva szintén beköszönt távolról. A gólöröm alatt Takács szemfüles passzát Lippai ziccerezte be, így az újabb időkérést követően tovább folytatódott az üldözőverseny. Közelit rontott a házigazda, Katona hármast dobott, majd Tóth távolijára Thornton harmadszor is felelt (71-73). A végjátékban most azonban győzött a rutin, és Harazin üres kosárral, jó szereléssel, végül két büntetővel keserítette Lippait és a nagyot küzdő, de újabb négy tripláját elrontó hazai csapatot (73-80).

A mérkőzést összességében megérdemelten nyerte a sokkal kevesebbet hibázó, papíron jóval előrébb rangsorolt fővárosi alakulat, ám a kilátogató nézők vastapsa mindent elmond a miskolci csapat teljesítményéről is.

Folytatás következő pénteken ismét hazai pályán a Salgótarján ellen.

MEAFC-Miskolc-MAFC 73-80 (23-15, 18-25, 15-18, 17-22)

NB I/B Piros csoport 3. forduló. Miskolc, Körcsarnok, 350 néző.

Vezette: Győrffy Pál, Sallai István, Horváth Csongor.

MEAFC: Takács (2), Kozák B. (7), Thornton (26/9), Homoki (10), Béres (2). Csere: Lippai (13), Tóth (7), Asszú (4), Kozák M. (2), Sándor. Edző: Drahos Gábor.

MAFC: Polgárdy, Lakits (4), Richmond (9/3), Tóth (15/6), Harazin (24). Csere: Csapai (10/6), Misek (10), Katona (8/6), Bordács. Edző: Hencsey Tamás.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Gratulálok a MAFC csapatának, 40 percre vetítve ma itt megérdemelten ők voltak a jobb csapat. Sok percig méltó ellenfelek voltunk, pár percig domináltan ritmust diktáló csapat voltunk, viszont teniszes ki nem kényszerített hibáinkból nagyon jól megéltek az ellenfél játékosai, könnyű gólokat dobtak. Meg kell, hogy jegyezzem, hogy a zóna ellen ilyen tripla százalékkal, már az is csoda, hogy a végjátékra vissza tudtunk jönni és kiegyenlítettünk. Ettől függetlenül a közönség nagy tapssal jutalmazta a csapat hibákkal teli, de lelkes játékát. Olyan probléma nem történt, amitől a kardunkba dőlünk. Ez egy küzdős és szerethető MEAFC és jövő héten hazai pályán, pénteken mindent megteszünk azért, hogy visszataláljunk a győzelem útjára.


Hencsey Tamás (MAFC): Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és legfőképpen ahhoz, hogy nagyon fegyelmezetten, azt a taktikát, amit megpróbáltunk felépíteni, azt nagyon szépen lehoztuk, vissza tudtuk tartani az ellenfél gyors indításait, illetve a lepattanó csatát is meg tudtuk nyerni. Thornton kikapcsolását nagyon szépen megoldottuk az első félidőben, a második félidőben már kevésbé, de ezt tudtuk, hogy 40 percen keresztül nem lehet. Extra gólokat dobott a második félidőben, de a megfelelő pillanatban helyén volt az eszünk és a szívünk és végül meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Idegenben ez ellen a Miskolc ellen nem lesz senkinek könnyű dolga.