Idegenben is győzött a MEAFC!

TF-Budapest 93 – 99 MEAFC-Miskolc

Thornton és Kozák extráját kiváló csapatmunka segítette.

Hirtelen kosarakkal indított a házigazda, ám azonnal ébredt a Miskolc is. Beákot kétszer is magára hagyták a távolban, majd újabb három fővárosi tripla is a gyűrűben landolt. Ettől függetlenül nem védekezett rosszul a borsodi csapat, és a támadásban is egész tudatosan játszottak. Érdekesség, hogy nem csupán Thornton, és Lippai, de a két Kozák és Takács is kosarakat szerzett ekkor a 210 cm magas Timkó mellett vagy felett (25-23).

A folytatásban is széles lábakon állt a MEAFC. Thornton harmadik hármasát és 10. lepattanóját szerezte, de Kozák M. és Takács is remekül mozgatta a Lippai belső játékát is jól használó csapatot a mellett, hogy maguk is betaláltak. A fővárosi zóna ellen szép mozgásokkal hozták üres helyzetbe egymást a vendégek, akik Lippai kosarával harminc egységet szereztek a második tíz perc alatt (42-53).

Kozák robogott, Takács kintről talált be, majd Thornton volt képtelen hibázni mezönyből, sőt, egy óriási gólppasszt is adott Béresnek. A hazaiaknál Timkó közben kipontozódott, így alacsony szerkezettel volt kénytelen befejezni a mérkőzést a TF. Lippai és Kozák M. találatával újabb harmincat szorgoskodott össze a miskolci gárda, ám ezúttal közel ugyanennyit is kaptak (69-83).

A záró szakaszban is őrizte magabiztos előnyét a MEAFC. Kozák két újabb hármasa és Takács jó betörése mellett azonban 5 büntetőt is kihagytak a vendégek. A túloldalon a nyílt sisakos, kivont kardos harcmodor viszont négy elképesztő triplát hozott a végjátékban. Czura és Beák hihetetlenül nehéz dobásai mind a hálóban kötöttek ki, az egyik még ráadás büntetővel együtt is járt. A miskolciak a legvégén viszont nem hibáztak a vonalról, így a korábban eldőlni látszó mérkőzés komoly izgalmakkal, de megérdemelt vendég sikerrel ért véget (93-99).

TF-Budapest otthonában is győzött a MEAFC!

TF-Budapest – MEAFC-Miskolc 93-99 (25-23, 17-30, 26-30, 25-16)

NB I/B Piros csoport 12. forduló. Budapest, Ludovika Aréna, 40 néző.

Vezette: Nepp László, Szalai Zsolt, Benedek Zoltán.

TF: Czura (33/18), Somogyfoki (9/6), Karosi (3/3), Beák (23/15), Timkó (12). Csere: Kovács (11/3), Molnár (2), Pintér, Kerkai. Edző: Vladimir Vlaski.

MEAFC: Takács (14/3), Kozák M. (22/12), Sándor, Thornton (31/15), Béres (5). Csere: Lippai (16), Kozák B. (9), Homoki (2). Edző: Drahos Gábor.

Vlaski Vladimir (TF-Budapest): Az edzéseken külön készültünk a Thornton elleni védekezésre, ennek ellenére emberről is kosarakat szerzett. Nem várhatom el a játékosaimtól, hogy minden alkalommal blokkolják, a szoros védekezés a maximum. A 2. és a 3. negyedben problémáink voltak támadásban, hiányzott a palánk alatti játékunk. A 4. negyedben megmutattuk a karakterünket, visszajöttünk a meccsbe, de a felzárkózás rengeteg energiánkba került, így nem maradt erőnk a fordításra.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Gratulálok a csapatomnak. Jó és komoly teljesítményt nyújtottak játékosaim, működött az elgondolt stratégiai is, ezért tudunk stabil vezetést kiépíteni. Remek koncentrációról árulkodik az 50%-os triplánk, ám a hazaiak 56%-a nagyon komoly. A legvégén egy elképesztően ritkán látható, négy hibátlan, minden mindegy triplát tartalmazó szériával még ijesztgetett a házigazda, ám a csapatom ma tényleg készen állt a győzelemre. Sándor Bencénknek innen is üzenem, hogy így tovább, mert az én csapatomban dobott pont nélkül is komoly teljesítményt nyújt az, aki a rá bízott feladatát maximálisan megoldja. Mostantól viszont már minden fejünkkel és erőnkkel a pénteki mérkőzésünkre figyelünk, mert ott is szeretnénk tartani a csapatjátékunkat.

Következő mérkőzés:

MEAFC-Miskolc- Nagykőrösi Sólymok 

Miskolc, Körcsarnok, 2019. december 20. péntek, 17:30

NB1/B Tabella 12. forduló (2019.12.20)