Zsinórban öt győzelem Decemberben!

MEAFC-Miskolc 90 – 69 Nagykőrösi Sólymok

Fergeteges utolsó negyedet és veretlen decemberi teljesítményt produkáltak a miskolciak!

Lakosa nyitó ziccerére Kozák M. válaszolt, majd Takács hármasát követte vendég egyenlítés. Kozák B. majd Béres is betalált, így Thornton triplájával már minden miskolci feliratkozott a pontszerzők közé (12-5). A házigazda határozott védekezése – Viquiera hármasa ellenére is – többnyire sikeresen távol tartotta a mozgékony szerkezetű nagykőrösieket a gyűrűtől, elöl pedig Lippai gondoskodott a megfelelő különbség kialakításáról (23-16).

Nem koncentrált eléggé a MEAFC, amit azonnal könnyű hármas, könnyű belépés majd könnyű betörés csokorral köszöntek a vendégek. Szerencsére Kozák M. büntető-tripla-tempó kombinációja gondoskodott az eredmény féken tartásáról. A Nagykőrös újabb szép ajtó-ablak helyzetet alakított ki, Takács viszont kétszer is nehéz helyzetből ugyan, de válaszolt.

Asszú ügyes hátrabukfencét hibás visszarendeződés, Viquiera ziccer, majd miskolci időkérés követte (33-30). Thornton a lepattanók és labdaszerzések mellett gyors öt pontot szerzett, ám Molnár két jó hármasával a – negyedben 75%-os pontossággal célzó – vendégek térhettek előnnyel félidei „nyugovóra” (39-40).

Gyaníthatóan sokkal hangossabbra hízott volna a mintegy húsz fős nagykőrösi szurkolótábor dobolása, ha Kozák M. kosara és büntetője nem állítja meg a vendégek 7-0-ás álomrajtját. A folytatásban a Thornton-Homoki duó stabilitása húzta a miskolciak szekerét. A hazai magasemberek lepattanóik után a befejezésben is érdekeltek voltak, így ismét fordítani tudott a MEAFC (51-49). A negyed felénél érkező Lippai ott folytatta, ahol Homoki abbahagyta. Remek védekezéssel, helyezkedéssel és pontokkal segítette csapatát, Thornton fáradthatatlan lelkesedése pedig kiharcolt faultokat és büntetőket jelentett a csapatnak. A 21 pont-14 lepattanós dupla-duplával záró amerikai légiósnak extra motivációja is akadt, hiszen szülei és fia is a helyszínen szurkoltak neki. A támadóidő lejárta előtti utolsó pillanatban tudott csak kosarat szerezni a Nagykőrös, amely talán már előre vetítette az utolsó tíz percre tervezett miskolci védekezés forgatókönyvét (63-60). 

Lakosa kosarával indult a folytatás majd Molnár dobott be egy büntetőt, és ezzel, mint utóbb kiderült, gyakorlatilag be is fejeződött a vendégek aznapi érdemi pontgyártása. Takács első triplájával még csak finoman kopogtatott a MEAFC a győzelem kapuján, a második távoli azonban már „berúgta az ajtót”, ahogyan a folytatás is. Elképesztően egységes és látványos csapatmunkának tapsolhatott mind védekezésben, mind támadásban a miskolci közönség. Thornton zsákolt, Lippai parádézott, az összes Kozák roboghatott, a mérkőzést pedig egy sorcserés Pap-Szőke-Szőke-Sándor-Asszú ötös zárhatta le. A találkozó lefújását követően a korábban technikaival kipontozódott Mácsai szeretett volna mindenképpen angolul is Boldog Karácsonyt kívánni Thorntonnak, ám a végeredményt és a MEAFC jó hangulatát ez sem befolyásolhatta (90-69).

A MEAFC-Miskolc csapata zsinórban ötödik győzelmét is megszerezte, így veretlenül zárta a decembert.

MEAFC-Miskolc-Nagykőrösi Sólymok 90-69 (23-16, 16-24, 24-20, 27-9)

NB I/B Piros csoportos kosárlabda mérkőzés, 13. forduló. Miskolc, Körcsarnok, 250 néző.

Vezette: Pozsonyi László, Balogh Gyula, Sallai István.

MEAFC: Takács (18/9), Kozák M. (12/3), Kozák B. (6), Thornton (21/3), Béres (2). Csere: Lippai (19), Homoki (10), Szőke Gá. (2), Sándor, Asszú, Szőke Ge., Pap. Edző: Drahos Gábor.

Nagykőrös: Lakosa (15), Viquiera (10/3), Fehér (2), Bartos (2), Mácsai (13/6). Csere: Molnár (11/6), Jókai (7), Csukás (6), Lakatos (2), Mester (1), Petrás. Edző: Lakosa Zsolt.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Gratulálok a csapatomnak, nem csak, hogy hibátlan decembert száguldottak, hanem ehhez még egy november legvégi kupameccset is sikerrel megvívtak. Zsinórban 5. győzelem, soha jobb naptári évzárást. A mai mérkőzés első 3 negyedében túl sok elkerülhető kosarat engedélyeztünk az ellenfélnek, az utolsó negyedre viszont átmentünk férfi üzemmódba és nagyon komoly csapatmunkával lerendeztük a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy minden kilátogató néző nagyon jól szórakozott és most boldogan tudunk mindannyiuknak ezzel a győzelemmel Boldog Karácsonyt kívánni.

Lakosa Zsolt (Nagykőrösi Sólymok): Boldog Karácsonyt mindenkinek!