Dupla Miskolci győzelem a Szegedi Egyetem ellen!

Miskolci Egyetem (71) – (69) Szegedi RSC

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, női Keleti csoport

A fiúkat követően a lányok is győzni tudtak a Szegedi Egyetem ellen! Bányai Bogi és Sikora Emő után, sajnos Nb1-b mérkőzésen még egy Miskolci Egyetemista játékos, Takács Anna is megsérült. A mérkőzés első negyedében felváltva estek a kosarak, de a Szegedi csapat pontosabbnak bizonyult (17-24). Második játékrészben is a Szegedi Egyetem dominált, rengeteg támadólepattanót szereztek, valamint Kőházi Fanni (10/6) hárompontosainak köszönhetően 9 pontos előnyt szerzett a vendég csapat (33-42). Félidőt követően egyre élesedett a hazaiak védekezése, és Arad Zsófi (26 pont, 18 lepattanó) kosarainak köszönhetően egyre közeledett a Miskolc (50-56). Záró játékrészben sebességet váltott a Miskolci Egyetem és Kecskés Karina (15 pont, 13 gólpassz) vezetésével átvette a vezetést, és megnyerte a mérkőzést a hazai csapat (71-69).

Miskolci Egyetem – Szegedi RSC 71-69 (17-24, 16-18, 17-14, 21-13)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok: 30 néző, V: Takács Z.,Lónáth L.

Miskolc: Arad (26/3), Kecskés (15/3), Balázs (14/3), Papp (7), Tóth (3/3). Csere: Móri (6), Sabbadin, Jámbor, Kiss. Edző: Lippai Szabolcs.

Szeged: Váradi (17), Boros (15/3), Kőházi (10/6), Fodor (6), Kajtár (2). Csere: Kornmann (10), Pásztor (9), Kedvessy.  Edző: Földi Alexandra.

Lippai Szabolcs, edző (Miskolci Egyetem): Bányai Bogi és Sikora Emő után, sajnos Nb1-b mérkőzésen még egy játékosunk, Takács Anna is megsérült, így már három embert kellett nélkülöznünk. A lányokat ez sem riasztotta vissza, teljes erőbedobással kezdték a mérkőzést. Az első félidőben a vendégcsapat rengeteg támadólepattanót szedett, amiket rendre kosárra is váltott. A harmadik negyedben ellenfelünk 8 pontos előnyt szerzett, de nem hagytuk, hogy ezt még tovább növelhesse. Minden erőnket mozgósítva a záró játékrészben sokat javítva játékunkon sikerült megfordítanunk a mérkőzést, és az TF ellen elszenvedett 1 pontos fájó vereség után, győzni tudtunk egy végig küzdő csapat ellen. Ez úton is szeretnénk nagyon boldog születésnapot kívánni a Szegedi RSC edzőjének, Földi Alexandrának!

Földi Alexandra, edző (Szegedi RSC): Először is gratulálok a Miskolcnak, a végjátékban sokkal jobban játszottak, mint mi. Azt gondolom, hogy a hét ember, akit tudtam forgatni a meccs végére elfáradt. Leginkább a harmadik negyed végére és a negyedik negyed elejére. Sajnálom, bár nekünk itt több mint 10 ponttal kellett volna nyerni, és nem ez lett volna az egyetlen feltétele, annak, hogy ha esetleg szerettünk volna bejutni a négybe. Azért egy győzelemmel szerettünk volna hazatérni, kár, hogy ez nem sikerült. Köszönöm szépen a Miskolciaknak az ajándékot!

Női MEFOB kosárlabda Tabella 9. forduló (2020.03.05)