A Teniszcentrum üzemeltetéséről

A Miskolci Egyetem Nyilatkozata, Teniszcentrumának üzemeltetéséről!

Az elmúlt napokban teniszező partnereinktől, bérleteseinktől számtalan megkeresés érkezett, hogy a kialakult helyzetben lesz e lehetőség a pályák használatára.

 A Miskolci Egyetem vezetése Teniszcentrumának megnyitása és működtetése tárgyában megvizsgálta, a korona vírus világjárvány okán 2020. március 27-én kihirdetett kijárási korlátozás ide vonatkozó rendelkezéseit, az Operatív Törzsnek az elmúlt héten témában megjelent magyarázatait, valamint a Magyar Tenisz Szövetség ajánlását. (http://www.huntennis.hu/?article_hid=22115)

Mindezek és a Városi Rendőrkapitánytól kért állásfoglalás értelmében, a pályák megnyitása esetén azokat teniszezés céljából, mind a szingli, mind a páros játék esetében is, csak az egy háztartásban élők használhatják, valamint egyéni oktatás keretében edző és oktatott.

A Miskolci Egyetem alapvető célja, hogy saját eszközeivel, döntéseivel mindenben segítse a korona vírus elleni védekezést, valamint mivel a pálya megnyitása esetén a fenti szabályok következetes betartatása nem biztosítható, a Teniszcentrum a mostani rendelet hatálya alatt nem kerül megnyitásra.

A pályák tavaszi felkészítése ettől függetlenül folyamatos, annak érdekében, hogy vírushelyzet javulása, és/vagy a szabályozási környezet változása esetén, azonnal a teniszező közösség rendelkezésére tudjunk állni szolgáltatásainkkal.

Megértésüket megköszönve,

Sportbaráti üdvözlettel:

Boda Péter

Sportközpont igazgató