Győzelemmel kezdték a lányok az egyetemi bajnokságot!

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, női Keleti csoport, 4. forduló

Miskolci Egyetem – Szegedi RSC 73-52 (19-14, 23-9, 20-15, 11-14)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 50 néző. V.: Vaszi Á., Takács Z.

Miskolci Egyetem: Szegeczki 22/3, Sikora 15, Kecskés 10/6, Balázs 7, Takács 5/3. Csere: Nagy 10, Papp 4, Sabadin. Edző: Lippai Szabolcs.

Szegedi RSC: Szabó 14, Lovrity 13/3, Fodor 7, Győri 6, Váradi 6. Csere: Kendl 5/3, Kovács 1, Kurinszki Edző: Földi Alexandra.

Nagyon gyors iramban kezdődött a mérkőzés, de a hazai csapat pontosabban célozta a gyűrűt, ezért 8 pontos előnnyel indíthatott. A szegedi lányok sem hagyták magukat, jó pár percig adok-kapok verseny zajlott a csapatok között és a negyed végéig a hazai csapat javára, 5 pontos különbség állandósult. A második játékrészben a Miskolci Egyetem sebességet váltott és állva hagyta a szegedi lányokat. A félidőben 20 pontos előnnyel mehetett pihenni a hazai csapat. A szünet után a vendégek nem hagyták, hogy tovább növekedjen a különbség. A szegedi együttes az utolsó negyedet megnyerte, de ez a végeredményen már nem változtatott, idei első mérkőzését nagy különbséggel nyerte a Miskolci Egyetem.

Lippai Szabolcs: Elsőre nagyon jó mérkőzést játszottunk, kisebb hibákkal, de mind védekezésben, mind támadásban megvalósítottuk, amit szerettünk volna. Gratulálok a lányoknak, szép kezdés volt! Sok sikert a szegedieknek a továbbiakban!

Földi Alexandra: Gratulálok az ellenfélnek, sokkal jobbak voltak ma. Mi pillanatokra villantunk, voltak nagyon szép megmozdulásaink, de még rengeteg dolgon kell javítanunk.