Háromból három

Egyetemi kosárlabda 2020-2021 – MEAFC

Az eddig hibátlan Miskolc gárdáját látta vendégül az első két meccsén meglepően jól teljesítő debreceni csapat. Sokáig ezen a mérkőzésen is egész szorosan alakult az eredmény – a hazai nézők örömére -, hiszen az első félidő jelentős részében a kiválóan dobó hazaiak nem engedték meglépni a vendégeket. Mindkét csapat jól küzdött, amely egy igen szórakoztató első félidőt eredményezett. Várható volt azonban, hogy a magasabb fordulatszámon pörgő MEAFC előbb-utóbb megtöri a hazaiak ellenállását, és fizikai fölényüket kihasználva eldöntik a mérkőzést. A fordulópontot a második félidei agresszív vendég védekezés jelentette, amivel a DMSE gárdája már nem tudta felvenni a versenyt. Az utolsó negyed órára már csak annyi kérdés maradt, hogy milyen arányban győznek a miskolciak. A hazai csapat az extra első negyedbeli dobóforma mellett a küzdeni akarásra lehet büszke, míg a vendégek a pálya mindkét oldalán megmutatkozó kiváló csapatjáték miatt lehetnek elégedettek, amit a 22 gólpassz, a 60-41-re megnyert lepattanócsata, valamint a 14 szerzett labda is bizonyít.

A vendégeknél kiemelkedő volt a Kozák testvérek dominanciája, Márton (20 pont, 11 lepattanó, 8 gólpassz) a tripladuplával is “kacérkodott”, míg Lippai Szabolcs megbízhatóan dolgozott a palánk alatt, Ragályi Levente csereként 100%-os mezőnymutatóval szerzett 13 pontja pedig extra volt. A hazaiaknál a “pontgyáros” Kovács Gábor megint hozta magát, Csirpák Patrik a pontok mellett 3 blokkal jelentkezett, míg Hegyi Ákos lendületet tudott adni a támadójátéknak a padról beszállva.

Forrás: hunbasket.hu

DMSE – Miskolci Egyetem 68-109 (28-31, 14-27, 12-29, 14-22)

Fiú Egyetemi Bajnokság Kelet 4. forduló. Debrecen, Debreceni Egyetem Sportközpont.

Vezette: Kisházi Béla Kálmán, Kokas Sándor Zsolt.

Medikus: Kovács (19/3), Csirpák (13/6), Nyiri (10/6), Veszprémy (8/6), Velkey (6/3) . Csere: Hegyi (10), Szabó (2), Győri, Horai, Nádasi. Edző: Kovács István.

Miskolc: Kozák M. (30/6), Kozák B. (18/6), Lippai (16), Orliczki M. (2), Szekeres (2). Csere: Ragályi (13), Sándor (12/6), Gadus (8/6), Orliczki B. (4), Szőke (4), Molnár. Edző: Szollár Gergő.

Szollár Gergő, vezetőedző:
Gratulálok a Debrecennek, nagyon lelkesen és agresszívan játszottak! A mérkőzésen a kemény védekezésnek köszönhetően vált megnyugtatóvá az előnyünk. Ez kellett ahhoz, hogy átvegyük az irányítást, és hogy végül magabiztos győzelmet arassunk. További sok sikert kívánok a hazaiaknak!