Megjelent az UniSport 30. kiadványa!

ZSÍRÉGETÉS HATÉKONYAN – EDZÉSMÓDSZEREK, AMIK EREDMÉNYESEBBEK A FUTÁSNÁL – Bővebben itt olvashatsz

Akár hiszed, akár nem, nem kell feltétlenül egy órát futnod ahhoz, hogy jelentősebb mennyiségű zsírt égess el. Mutatjuk, melyek azok a mozgásformák, amelyekkel rövid idő alatt látványosabb eredményt érhetsz el. 



ÓVATOSAN A HIRTELEN SOK TESTMOZGÁSSAL! – A MEGTERHELŐ SPORTOLÁS VESZÉLYEI – Bővebben itt olvashatsz

Sokan esnek abba a hibába, hogy gyorsan akarnak megizmosodni és formás alakot ölteni, ami megterheli szervezetüket. A kimerítő sportolásnak számos hátulütője, sőt komoly egészségi és mentális kockázata is van, amelyekre érdemes odafigyelned. 


AGRÁRMÉRNÖK LÓHÁTON – INTERJÚ BENCE BALÁZZSAL, A SZENT ISTVÁN EGYETEM EGYKORI HALLGATÓJÁVAL – Bővebben itt olvashatsz

Magyarország legeredményesebb férfi lovastornásza: Bence Balázs a Szent István Egyetemen (SZIE) szerzett BSc-fokozatú lótenyésztői és lovassportszervezői agrármérnöki diplomát, és amióta befejezte tanulmányait, gyerekeknek tart lovastorna edzéseket. A rendkívül szerény korábbi junior Európa-bajnok úgy véli, a lovaglás megnyugtat, és soha nem késő elkezdeni!



KIVÁLÓ INFRASTRUKTÚRÁVAL ÉS JÓ MINŐSÉGŰ SZOLGÁLTATÁSSAL LEHET JÓL SZOLGÁLNI AZ EGYETEMI SPORTOT! – INTERJÚ VLADÁR CSABÁVAL – Bővebben itt olvashatsz

Vladár Csaba BCE Sportközpont vezető, az egyetemi kosárcsapat edzője és szakosztály vezetője, testnevelő tanár. Az egyetemi sportklub (Közgáz SC és DSK) tanárelnöke, 2013-tól pedig a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagja. Csapataival többször ért el dobogós helyezést a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB).



NÉPBETEGSÉGEK SPORTGÓRCSŐ ALATT: MAGASVÉRNYOMÁS ÉS CUKORBETEGSÉG – Bővebben itt olvashatsz

A Magyarországon népbetegségnek számító hipertónia és diabétesz kezelésének egyik leghatékonyabb módja a rendszeres testmozgás, ám joggal merülhet fel bennünk a kérdés, mire kell odafigyelnünk, ha betegek vagyunk, és el akarjuk kerülni, hogy sportolás közben ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés. Ezen kívül az sem árt, ha tisztában vagy a két betegség okaival, tüneteivel és következményeivel, ami sokat segíthet abban, hogy alaposan megtervezhesd az edzéseidet.


MELYIK NAPSZAK IDEÁLIS AZ EDZÉSRE? – Bővebben itt olvashatsz

Vajon este vagy reggel edzzünk inkább? Melyik a hatásosabb?



TÉLEN IS ÜGYELJ A FOLYADÉK FOGYASZTÁSRA! – Bővebben itt olvashatsz

Nyáron a szomjúságérzet miatt könnyebb ügyelni a megfelelő folyadékbevitelre, télen azonban gyakran megfeledkezünk róla, holott a hidratáció megfelelő szinten tartása ebben az évszakban is alapvető.



TÖMEGEKET VONZ A SPORTHORGÁSZAT – Bővebben itt olvashatsz

Hazánkban a sporthorgászat a legnépszerűbb szabadidősportok egyike. Akik kipróbálják, hamar rájönnek, hogy a horgászat messze túlmutat a parton egész nap ücsörgő nagypapák időtöltésén. És igen, a halak testi épségét megőrző módon is lehet a sportot űzni, a horgásztársadalom kimondatlan etikai szabályai szerint is tilos a halakra káros módon horgászni, ezt a vizeink döntő többségén szigorúan ellenőrzik is.



ÚJ ÉV ÚJ KIHÍVÁSOK! TE MELYIKHEZ CSATLAKOZOL? – Bővebben itt olvashatsz

Elérkezett az új év, jöhetnek az újabb mozgásra, aktívkodásra csalogató őrültebbnél őrültebb kihívások! Te melyikre adod be idén a derekad?


forrás: https://mozduljra.hu/unisport/30_szam/?fbclid=IwAR1ckGvahLOZZCcnCYCTHFPNFUdo7aeQ-4gJEXTOFZtU__mjLlEVPERZx98