Megjelent az UniSport 31. kiadványa!

MOZGÁS ÉS FELÜDÜLÉS A SZABADBAN: PRÓBÁLD KI A TELJESÍTMÉNYTÚRÁT! – Bővebben itt olvashatsz

Fel kell kötnie a gatyáját annak, aki nagyobb teljesítménytúrára vállalkozik, legfőképpen, ha télen teszi. Megmutatjuk, hogyan készülj fel a nagy kalandra, mire figyelj, és melyek azok a hazai helyszínek, amelyeknek mindenféleképpen fel kell kerülniük a (túra)bakancslistádra!



ŐK 2020 LEGJOBBJAI! DÍJAZTÁK AZ ÉV SPORTOLÓIT – Bővebben itt olvashatsz

A szokásoknak megfelelően a januári Év Sportolója gálán díjazták az elmúlt év legkiválóbb sportolóit, csapatait. A jelöltek és díjazottak között számos egyetemi sportoló is helyet kapott, akiknek ezúton is jár a taps!


PÓKEMBER AZ OLIMPIÁN: BEMUTATKOZIK A SPORTMÁSZÁS – Bővebben itt olvashatsz

Annyira népszerű sport a fal- vagy sportmászás, hogy szerepel a soron következő, tokiói nyári olimpia programján is. Kitűnő mozgásforma, amely számos képességünket fejleszti, ezen kívül rendkívül látványos és izgalmas is. 



JÓ LENNE, HA TÖBB EGYETEMISTA ISMERKEDNE MEG A DZSÚDÓVAL – INTERJÚ KARAKAS HEDVIGGEL, AZ ÉV NŐI SPORTOLÓJÁVAL – Bővebben itt olvashatsz

2021. január 11-én tartották a Nemzeti Színházban az Év sportolója gálát, amelyen a legjobb női sportolónak Karakas Hedvig dzsúdóst, a Testnevelési Egyetem sportszervező, sportmenedzser szakos hallgatóját választották. A Budapesti Honvéd 30 éves kiválósága tavaly novemberben aranyérmet nyert a prágai dzsúdó Európa-bajnokságon (Eb), ezt megelőzően legutóbb a 2009-es junior Eb-n állhatott a dobogó legfelső fokára. Sportpályafutása során több világversenyről, így kontinensbajnokságokról, világbajnokságokról és Európai Játékokról is érmesként térhetett haza. A hétszeres magyar bajnok sportoló az UniSport szerkesztőségének adott exkluzív interjút. 



„JÓ PROGRAM, HELYSZÍN ÉS HITELESSÉG KELL AZ EGYETEMI SPORTSZERVEZÉSHEZ!” – INTERJÚ HÁRI JÓZSEFFEL – Bővebben itt olvashatsz


Hári József a PTE sportiroda vezetője, a PTE PEAC parasport, a futsal és szabadidősport szakosztályvezetője. A nagylelkű, odaadó sportbarát hangja és cselekedetei messze elérnek, lelkesedése, elhivatottsága pedig megtörhetetlen.


TÉLEN IS HASZNÁLD BÁTRAN A KÜLTÉRI KONDIPARKOKAT! – Bővebben itt olvashatsz

Egyáltalán nem ördögtől való a szabadtéri testedzés (street workout) télen, sőt számos előnye van az edzőtermivel szemben. Érdemes azonban figyelembe vennünk néhány tanácsot, amennyiben a kondiparkot választjuk a metsző hidegben.



SPORT VAGY HOBBI A MEGOSZTÓ RÚDFITNESZ? – Bővebben itt olvashatsz

Kevés megosztóbb sportág írta be magát a sporttörténelembe a rúdfitnesznél. Pedig a rekreációs és versenysportként is kiváló mozgásforma az egész testet megdolgoztatja, remek alakformáló, jótékonyan hat az izomfejlődésre és az egészséges testkép kialakulására is.



NE CSAK ÁBRÁNDOZZ, KEZDD EL A PARKOURT! – Bővebben itt olvashatsz

Egyfajta filozófiaként indult, ma már komoly versenysport is a parkour, melyhez tökélyre fejlesztett atletikus és akrobatikus képességek szükségesek.



forrás: https://www.mozduljra.hu/unisport/31_szam/?fbclid=IwAR0Ry0eMC3R36MjRyBhXsS8N2Tyyk5EBz9kPymiep8IK0873AA8C97bFVck