Megjelent az UniSport 32. kiadványa!

Manőverek a hullámok hátán – a hullámszörf is bemutatkozik a nyári olimpián – Bővebben itt olvashatsz

A nyári olimpiai játékok programjában először szereplő sportág a hullámlovaglás, amely nemcsak látványos, hanem veszélyes és költséges sport is egyben. 


Koronavírus elleni oltással az olimpiáért – Bővebben itt olvashatsz

A nyári és a téli olimpiai játékokra készülő magyar sportolók is megkapják a koronavírus elleni védőoltást – döntött korábban az Operatív Törzs. Az elképzelés mögött az áll, hogy versenyzőink így nyugodtan készülhetnek ezekre a kiemelten fontos eseményekre. De miképpen vélekednek erről az érintettek?


Deszkások az olimpián – Bővebben itt olvashatsz

Igazi nézőcsalogató, látványos sportág a gördeszkázás, amely számtalan hívet toborzott az elmúlt évtizedek során. A tokiói olimpián pedig azok is ámulhatnak a szédítő trükkökön, akik eddig nem szenteltek kellő figyelmet a deszkásoknak.


Csúcsra tör az EKE kerékpár klasszisa – Interjú Valter Attilával – Bővebben itt olvashatsz

A legjobbak között méretne meg Valter Attila az EKE hallgatója, aki 2020-ban megnyerte a Tour de Hongrie-t és a Giro-n is bizonyított.  A tehetséges bringás a tavalyi év sikereibe és jövőbeni céljaiba is beavat.


Fő az összhang – ígéretes jövő előtt áll a Péni István, Dénes Eszter puskás kettős – Bővebben itt olvashatsz

Az Év sportlövője címmel tüntették ki Péni Istvánt, a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatóját és Dénes Esztert, aki természetvédő mérnöknek tanul a Szent István Egyetemen. A két kitűnő versenyző már a tavalyi Európa-bajnokság puskás vegyes páros számában is bizonyította tehetségét, így nem meglepő, hogy az Év sportolója-választáson hetedikek lettek az egyéni sportágak csapatversenyén. Ha minden jól megy, a tokiói olimpián is sikeres duót alkothatnak majd. 


Fókuszban a hallgatók igényei – Interjú Járdi Ádámmal az NJE Sportközpont vezetőjével – Bővebben itt olvashatsz

A pandémiás időszak nehézségei ellenére is folyamatosan fejleszti sportkínálatát a Neumann János Egyetem. Járdi Ádám Sportközpont vezető mesélt a terveikről és az egyetemi sportéletről. 


Az innovációra és a fiatalos lendületre helyezi a sportfókuszt az SZTE – Interjú Szász Róberttel – Bővebben itt olvashatsz

Szász Róbert az SZTE sportiroda vezetője. A testnevelő tanár képesítéssel rendelkező ifjú titán a fal- és hegymászás, valamint a sárkányhajózás és az amerikai foci szerelmese, de a rendezvényszervezés terén is folyamatosan bizonyít. 2019-ben sárkányhajó versenyzőként és koordinátorként képviselte az SZTE-t a moszkvai EB-n.


Pörgés, tánc és energia – hódít a Beautyrobic! – Bővebben itt olvashatsz

Ha nemcsak vonzó, hanem kiegyensúlyozott is szeretnél lenni, próbáld ki a legújabb aerobik irányzatot, a vérpezsdítő zenére végezhető Beautyrobicot! Meglátod, néhány hónap leforgása alatt teljesen megváltozik körülötted a világ!


Egyre népszerűbb sport a hegymászás – Bővebben itt olvashatsz

Veszélyes és megosztó sport a hegymászás, számtalan előnnyel és hátránnyal. A felkészülés pedig nem merül ki pusztán a minőségi felszereléssel. S, hogy mit is kellene tudnod ahhoz, hogy a sportág spílere lehess? Ha van 2 szabad perced, mutatjuk az alapokat!

forrás: https://mozduljra.hu/unisport/32_szam/