Sportdiplomáciai találkozó a sikeres Európai Egyetemi Játékokért

Sportdiplomáciai találkozót szervezett a MEFS a 2024-es Európai Egyetemi Játékok előkészületeinek jegyében, melyre Horvátországban, Zágrábban került sor.

Az Európai Egyetemi Játékok 2024 Debrecen-Miskolc szervezési feladatainak előkészületeként vette fel a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a kapcsolatot a horvát partnerszervezettel, melynek tagjai főszerepet vállaltak a 2016-os Zágráb-Rijeka Európai Egyetemi Játékok szervezésében. A kapcsolatfelvételt azért kezdeményezte a MEFS iroda, hogy a 2016-ban rendezett EEJ Szervező Bizottságával szakmai egyeztetést folytasson az Európai Egyetemi Játékok 2024 Debrecen-Miskolc szervezési feladataival kapcsolatban. A horvátokkal folytatott szakmai eszmecsere azért volt különösen hasznos és indokolt, mert a magyar rendezésű 2024-es Játékokhoz hasonlóan a horvátországi esemény is két város közös rendezésében zajlott, ezért számos jó gyakorlatot és hasznos tapasztalatot tudtak a felek megosztani egymással. A májusban megtartott elsőkörös online egyeztetés után a személyes találkozóra július 6-7. között került sor a horvát fővárosban a MEFS három fős, valamint a debreceni és miskolci szervezőcsapat összesen 6 fős delegációjának részvételével.

A hazaiak részéről többek között a Horvát Egyetemi Sportszövetség elnöke, Zrinko Custonja, az EUSA alelnöki pozícióját betöltő Haris Pavletic, valamint a FISU Végrehajtó Bizottságának tagja, Marko Zunic is részt vett az egyeztetéseken. A kétnapos megbeszélés alkalmával három átfogó és részletes prezentáció bemutatására került sor a különböző szervezési területek felelősei révén, mely rendkívül hasznos információval és tudásanyaggal szolgált a 2024-ben sorra kerülő hazai szervezésű esemény előkészületi munkájában. Többek között a következő szervezési területek kerültek megtárgyalásra: kommunikáció, nyitó-és záróünnepség, projektmenedzsment, adminisztráció, sportágak, önkéntesek, tudásmenedzsment, transzferek, közlekedés, Erasmus +, örökség, szponzorálás és együttműködések, logisztika, szállás.

Várhatóan a 2024-es Játékok előtt még további hasonló egyeztetésekre is sor fog kerülni a közeljövőben, erősítve a MEFS partnerkapcsolatait is.

Forrás: https://mefs.hu/sportdiplomaciai-talalkozo-a-sikeres-europai-egyetemi-jatekokert/