SPORTDÉLUTÁNOK / SPORT AFTERNOONS

****Scroll Down For English Version***

Kedves Hallgatók, Dolgozók, Oktatók!

2023/2024 I. félévében is ingyenes sportolási lehetőséget biztosítunk a Sportdélutánok keretein belül, minden egyetemi polgár számára!

A Sportdélutánok INGYENES, minden egyetemi polgár számára igénybe vehető, szakképzett oktatók által tartott sportfoglalkozások. Hétfőtől-csütörtökig, órarend szerint, változatos sportági edzéseken biztosítunk részvételi lehetőséget. A Sportdélutánok helyszíne a Körcsarnok-Galéria, E/4-es helyiségek, valamint az Atlétika pálya futófolyosója. A kötelező testnevelés alkalmak 100%-ban teljesíthetők Sportdélutánokon!

A Sportdélutánok nem kizárólag azon hallgatók számára érhetőek el, akik a testnevelés tárgyat szeretnék teljesíteni, bármely hallgatót, oktatót és dolgozót szeretettel várunk!

A 2023/24-es tanév I. félévének Sportdélután, Szabadidős foglalkozásaival, Testnevelés órákkal kapcsolatban bővebb és aktuális információi az alábbi oldalakon olvashatók:

Miskolci Egyetemi Sport facebook oldal: https://www.facebook.com/miskolciegyetemisport
Miskolci Egyetem Sportközpont weboldal: http://www.sport.uni-miskolc.hu/
UNI-GYM egyetemi konditerem facebook oldal: www.facebook.com/unigymmiskolc
Miskolci Egyetem Testnevelés Tanszék: www.testnevelés.uni-miskolc.hu
Sportinformációs felület, testnevelés órákra, sportfoglalkozásokra való jelentkezés: www.app.uni-miskolc.hu
Egyetemi túrasorozat: http://tura.uni-miskolc.hu/naptar?start_date=2023-09-01&end_date=2024-01-31

Sportfoglalkozásokon való részvétel előzetes jelentkezés a www.app.uni-miskolc.hu oldalon!
Ezen az oldalon egységesen szerepel minden kötelező oktatási keretek között működő testnevelés óra, szabadidős sportfoglalkozás, egyetemi túra sorozat.
A részvételhez az alábbi lépéseket szükséges megtenni:

  • Nyisd meg számítógépeden vagy telefonodon a www.app.uni-miskolc.hu oldalt
  • Lépj be az egyetemi M365 microsoft fiókoddal, amelyet tanulmányaid vagy munkaviszonyod megkezdésekor emailben megkaptál
  • Böngéssz a meghirdetett események között és válaszd ki a számodra megfelelő foglalkozást és időpontot!
  • A kiválasztott foglalkozásra jelentkezz fel! Amennyiben több edzésformát szeretnél kipróbálni jelentkezz fel minden alkalomra, amelyen részt veszel majd!
  • A feljelentkezett sportfoglalkozásaid megjelennek a naptáradban, amelyet a profilodban találsz.
  • Nincs is más dolgod, mint elmenni és egy jót sportolni! 🙂
  • Amennyiben valamelyik kiválasztott órán nem tudsz részt venni kérlek előzetesen töröld jelentkezésed, hogy az oktató mindig a tényleges résztvevői névsort lássa az adott órán!

Sportdélutánok órarendje:

A Sportdélutánokkal kapcsolatos bővebb információ az adott foglalkozás facebook-csoportjában található:

Futóklub: https://www.facebook.com/groups/645237643065977
Fanatic Jump, Pilates, Cardio fitness: https://www.facebook.com/groups/201872390921040
Cheerleading: https://www.facebook.com/groups/2657772394518982/
Thai Box: https://www.facebook.com/groups/133670970621466
Röplabda: https://www.facebook.com/groups/358833005285272
Tollas, Asztalitenisz: https://www.facebook.com/groups/325480285334316 Jóga: https://www.facebook.com/groups/867975040992287

Létszámkorlát az alábbi foglalkozásokon van:

  • Fanatic jump max. 25 fő
  • Röplabda max. 16 fő
  • Tollaslabda max. 15 fő
  • Asztalitenisz max. 15 fő
  • Futóklub max. 15 fő

Ismerd meg a Sportdélután foglalkozásainkat!

Krav maga – A krav maga egy gyakorlati tapasztalatokra épített taktikai és önvédelmi rendszer. Elsődleges célja, hogy felkészítse az embert az erőszakos helyzetek felismerésére és azok nagyon gyors, megfelelő kezelésére. Egy gondolkodásra serkentő fizikai és mentális tréning. Nincsenek benne a tradicionális stílusokra jellemző, szigorúan kötött mozgásformák és formagyakorlatok. Az oktatás vezetője Bányai Gábor, aki évtizedek óta önvédelmi oktatással foglalkozik. A foglalkozás lányok számára is nagyon hasznos, várjuk a jelentkezéseket!

Jóga – A jóga mindennapos gyakorlása – művelői szerint – önmagában is hasznos, javítja az egészséget, jó közérzetet teremt, mentális megtisztulást hoz és az életminőség javulását eredményezi. A jóga szakértője megtapasztalhatja a szamádhit, az elmélyült meditációt, amely eksztatikus élménnyel jár.

Cheerleading – A torna, az akrobatika és a tánc elemeit ötvözi. Elsősorban az amerikaifutball-, a kosárlabda-, vagy a labdarúgásbeli szurkoláshoz kapcsolódó csapattevékenység. 2021-ben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság teljes jogú olimpiai sportként ismerte el! Az Egyetemi Cheerleading csapat rendszeresen fellép a MEAFC Egyetemi Kosárlabda csapat a mérkőzésein.

Pilates – A Pilates olyan komplex mozgásforma, amely ötvözi a “nyugati” világ anatómiai ismereteit a “keleti” mozgáskultúra egyes eszközeivel. Gyakorlásában nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló izmai (mélyizmok), illetve a speciális légzéstechnika.

Dolgozói Aerobic – Alakformáló, funkcionális tréning. Az órát jellemzi a magas kalória felhasználás, a mély izmok erősítése, de funkcionális gyakorlatai is különlegessé teszik. Kiváló gerinctréning is egyben. Hatásai: fogyás, állóképesség-fejlesztés, tartásjavítás, erősebb és rugalmasabb, ellenállóbb izomzat, egészséges ízületek, tökéletes antidepresszáns.
A részvétel kizárólag egyetemi dolgozók és oktatók részére lehetséges!
Az aerobik foglalkozásokat Fellinger Szilvia testnevelő tanár tartja.

Cardio fitness – Egy vadonat új mozgásforma, amely már a születése után sokak szívébe belopta magát. Teljes testet átmozgató mozgásforma, Kis lépések nagylendülettel, Kalóriafaló edzés, egyedülállóan új a hazai piacon, minden korosztály számára lekövethető, Ízületkímélő – speciális hosszú lapos step pad, Állóképesség rohamosan fejlődik, Érő, lendület, dinamika…Pörgős, élvezetes edzésforma.

Futóklub – A Miskolci Egyetemi Futóklub célja, hogy motivációt nyújtson a leendő futóknak és plusz energiát adjon azoknak, akik már megszerették ezt a sportot. A kezdeményezés célja, hogy alkalmanként minél több futó jöjjön össze az Atlétikai Centrum új rekortán borítású pályáján. Mindenki az edzettségének megfelelő tempóban és társakkal futhat. A szaktanácsok mellett egymás tapasztalatait is megismerhetitek. A futás mellett a gimnasztika, a nyújtás, a futóiskola sem lesz elhanyagolva. A foglalkozás koordinálója edzéstanácsokkal, biztatásokkal látja el a kezdőket.
A Futóklub foglalkozásokat tartja: Tigyi József atlétikaedző, a Miskolci Egyetem testnevelő tanára, a Miskolc Városi Sportiskola Atlétika Szakosztályának vezetője, számos országos bajnok atléta felkészítő edzője.

Testnevelés tárgy teljesítése:

  • Első lépés, hogy minden kar hallgatója a regisztrációs héten (2023. 09. 04 – 08.) a NEPTUN rendszeren keresztül veheti fel a megfelelő Testnevelés tantárgyat (Testnevelés 1, Testnevelés 2, Testnevelés 3, Testnevelés 4)
  • Második lépésként szükséges belépni a www.app.uni-miskolc.hu oldalra, ugyanis itt kerülnek meghirdetésre azon testnevelés órák, sportfoglalkozások és sportlehetőségek, amelyekkel a kötelező testnevelés tantárgy teljesíthető
    • Az oldalra az M365 egyetemi email címmel és jelszóval (x.y@student.uni-miskolc.hu) lehet belépni, mellyel minden hallgató rendelkezik
    • Itt szükséges a kiválasztott testnevelés órákra heti rendszerességgel előzetesen feliratkozni
    • Az esetleges elmaradó órákról a feliratkozott hallgatók közvetlen értesítést kaphatnak
    • A sportnyilvántartó rendszerben folyamatosan nyomon követhető a teljesített alkalmak száma
    • A kötelező 20 alkalom bármelyik rendszerben szereplő sportfoglalkozáson szabadon teljesíthető
    • Testnevelés aláírást a www.app.uni-miskolc.hu oldalon regisztrált alkalmak alapján kap a hallgató
  • a tantárgy hirdetett kurzusai tetszőlegesen választhatók, mozgásformánként az alkalmas időpontok figyelembevételével;
  • Az aktuális félévben maximum 2 testnevelés tárgyat lehet felvenni és teljesíteni!

A program változtatásának jogát fenntartjuk!

Jó Sportolást!

Sportbaráti üdvözlettel,
Molnár Réka
Sportiroda vezető
sportiroda@uni-miskolc.hu


Dear University Citizen!

In the first semester of 2023/2024, we will continue to offer free sporting activities for all university citizens in the framework of the Sports Afternoons!

Sports Afternoons are FREE sports activities for all university citizens, hold by qualified instructors. From Monday to Thursday, we offer a wide range of sports sessions, according to the timetable below. The sports afternoons take place in the Sports Hall, E/4 and the Athletics track running corridor.

For more information about the Sports Afternoons, Leisure activities and Physical Education classes for the 2023/24 I. semester, please visit the following pages:

Miskolc University Sports facebook page: https://www.facebook.com/miskolciegyetemisport
Miskolc University Sport Hall website: http://www.sport.uni-miskolc.hu/
UNI-GYM facebook page: www.facebook.com/unigymmiskolc
University of Miskolc Department of Physical Education: www.testnevelés.uni-miskolc.hu
Sports information platform, application for sports activities:www.app.uni-miskolc.hu
University hiking series: http://tura.uni-miskolc.hu/naptar?start_date=2023-09-01&end_date=2024-01-31

Sports Afternoon sessions for the first semester of 2023/24 will start on 11th of september!

To participate in sports activities, pre-register at www.app.uni-miskolc.hu!
All compulsory physical education classes, recreational sports activities and university hikes are listed on this page.

To participate, please follow the steps below:

  • Go to www.app.uni-miskolc.hu on your computer or phone
  • Log in with your university M365 microsoft account, which you received by email when you started your studies or employment at University of Miskolc
  • Browse the sport courses and choose the session and date that suits you the best!
  • Sign up for your chosen session! If you would like to try more than one type of training, sign up for each session you will attend!
  • Your signed up sessions will appear in your calendar, which you can find in your profile.
  • All you have to do is to attend the choosen sessions and enjoy the workout! 🙂
  • If you are unable to participate in a class you have chosen, please cancel your registration in advance so that the instructor always sees the actual list of participants for that class!



Sport afternoons timetable:


For more information about the Sports Afternoons, please join the Facebook group for the session:

Running Club: https://www.facebook.com/groups/645237643065977
Fanatic Jump, Pilates, Cardio fitness: https://www.facebook.com/groups/201872390921040
Cheerleading: https://www.facebook.com/groups/2657772394518982/
Thai Box: https://www.facebook.com/groups/133670970621466
Volleyball: https://www.facebook.com/groups/358833005285272
Badminton, Table-tennis:https://www.facebook.com/groups/325480285334316
Yoga: https://www.facebook.com/groups/867975040992287

More information about our classes:

Krav maga – Krav maga is a tactical and self-defence system based on practical experience. Its primary purpose is to prepare a person to recognise violent situations and to deal with them very quickly and appropriately. A thought-provoking physical and mental training. It does not include the rigidly prescribed movements and form exercises typical of traditional styles. The instructor is Gábor Bányai, who has been teaching self-defence for decades. The session is also very useful for girls, we welcome applications!

Cheerleading – Combines elements of gymnastics, acrobatics and dance. Primarily team activities related to American football, basketball or soccer cheering. In 2021, the International Olympic Committee recognized it as a full-fledged Olympic sport! We welcome boys as well!

Pilates – Pilates is a complex form of movement that combines the anatomical knowledge of the “Western” world with some tools of the “Eastern” movement culture. The stabilizing muscles of the spine (deep muscles) and the special breathing technique play a major role in its practice.

Yoga – According to its practitioners, the daily practice of yoga is useful in itself, improves health, creates a sense of well-being, brings mental purification and improves the quality of life. A yoga expert can experience samadhi, the deep meditation that brings with it an ecstatic experience.

Employee Aerobics – Features: Shape-forming, functional training. The class is characterized by high calorie consumption, strengthening of deep muscles, but its functional exercises also make it special. It is also excellent spinal training. Effects: weight loss, endurance development, posture improvement, stronger and more flexible, more resistant muscles, healthy joints, perfect antidepressant.
Aerobic sessions are held by physical education teacher Szilvia Fellinger.

Running Club – The purpose of the Miskolc University Running Club is to provide motivation to future runners and to give extra energy to those who have already fallen in love with this sport. The goal of the initiative is for as many runners as possible to come together on the new record-covered track of the Athletics Center. Everyone can run at a pace according to their fitness level and with friends. In addition to expert advice, you can learn about each other’s experiences. In addition to running, gymnastics, stretching, and the running school will not be neglected. The coordinator of the session provides the beginners with training advice and encouragement.
The Running Club holds sessions: József Tigyi, athletics coach, physical education teacher at the University of Miskolc, head of the Athletics Department of the Municipal Sports School of Miskolc, trainer of numerous national champion athletes.


We reserve the right to change the programme!

Have a good sport!

Best regards,
Réka Molnár
Sports Office Manager
sportiroda@uni-miskolc.hu