Miskolci fölény az Universitas Kupa keleti döntőjén

A MEFS Universitas Kupa Országos Szabadidős Bajnokság keleti regionális döntőjének április 22-én, pénteken a Miskolci Egyetem adott otthont. A 3×3 kosárlabda, a mix-röplabda és a kispályás labdarúgás küzdelmeire hét felsőoktatási intézmény nevezte sportolóit.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) döntött az Universitas Kupa újraindításáról, azzal a céllal, hogy az egyetemek közötti, a MEFOB-hoz hasonló szabadidősport versenyrendszert biztosítson. A kupa regionális és országos döntőből áll. A MEFS ezzel kívánja a házibajnokságok reputációját emelni és mind több amatőr, sportszerető hallgatót, oktatót és dolgozót bevonni a rendszeresen sportolók körébe.

Az Universitas Kupához az egyetemek házibajnokságukkal is csatlakozhatnak.  Ezen események legjobb csapatai, vagy intézmények által delegált legeredményesebb sportolói vehetnek részt a regionális (kelet, nyugat, centrál régió) döntőn, melynek 1-2. helyezettjei automatikusan jogot szereznek az országos bajnokságra.

/Fotók: Ifj. Kislászló Csaba/

Az április 22-én, pénteken megrendezett keleti régiós döntő technikai lebonyolításában a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club biztosított szakmai koordinációt. A közel 200 hallgatót felvonultató eseményt Juhász Péter, a MEFS főtitkára nyitotta meg.

A 3×3 kosárlabda szakmai koordinátora Bene Szilárd, a Miskolci Egyetem sportszakmai munkatársa volt, ugyanezt a feladatot a mix-röplabda küzdelmek kapcsán Barócsi Ákos, a MEAFC röplabda szakosztályának vezetője látta el. Ennek a két sportágnak a Miskolci Egyetem 2017-ben felújított Körcsarnoka adott otthont, míg a kispályás labdarúgás helyszíne a szomszédos Műfüves Futball Aréna volt.

/Fotók: Ifj. Kislászló Csaba/

Az eredményhirdetésen Gyenes Mirella, a MEAFC ügyvezetője a 3×3 kosárlabda, Molnár Réka, a Miskolci Egyetem Sportiroda vezetője, az Universitas Kupa keleti régiós koordinátora a kispályás labdarúgás, míg Boda Péter, a Miskolci Egyetem Sportközpont vezetője a röplabda sportág legjobbjainak adta át az érmeket és okleveleket.

Tízből hét intézmény volt jelen

“Az utolsó Universitas Kupa 2012-ben volt, ezt indította újra tavaly a MEFS – hangsúlyozta Molnár Réka, Miskolci Egyetem Sportiroda vezetője, az Universitas Kupa keleti régiós koordinátora. – A lehetséges tízből hét felsőoktatási intézmény fogadta el meghívásunkat. Az öt sportágból mi ezúttal a három csapatsport küzdelmeit rendeztük meg, egy nap alatt, tornarendszerben. A kosarasoknak kiegészítő programot is szerveztünk, nekik a DVTK kerekesszékes csapata tartott bemutatót, majd a résztvevő együttesek közösen is játszhattak. A miskolci regionális döntő 1-2. helyezettjei automatikusan indulási jogot szereztek az országos döntőkre, melyeket jelen állás szerint július 13-17. között, a Velencei-tónál megrendezendő EFOTT keretében hívnak életre. A két egyéni sportág, az asztalitenisz és az ultimate frizbi képviselői egyenes ágon juthatnak be az országos döntőbe. “

/Fotók: Ifj. Kislászló Csaba/

Eredmények

3×3 kosárlabda:

Női hallgatói kategória: 1. Miskolci Egyetem, 2. Nyíregyházi Egyetem

Férfi hallgatói kategória: 1. Miskolci Egyetem, 2.  Neumann János Egyetem (Kecskemét), 3. Nyíregyházi Egyetem, 4. Eötvös József Főiskola (Baja)

Mix-röplabda: 1. Miskolci Egyetem, 2. Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (Eger), 3. Szegedi Tudományegyetem, 4. Neumann János Egyetem I., 5. Nyíregyházi Egyetem, 6. Neumann János Egyetem II.

 Kispályás labdarúgás: 1. Nyíregyházi Egyetem, 2. Miskolci Egyetem – Zsírkréták, 3. Miskolci Egyetem – FC BrandiLove, 4. Miskolci Egyetem – JOGaBonító, 5. Neumann János Egyetem, 6. Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola (Nyíregyháza)

/Fotók: Ifj. Kislászló Csaba/