Hagyományőrző Egyetemi Túra // Hike with University Traditions


Jó szerencsét!

Kedves Egyetemi Polgár!

Hozzátok szólunk most aktív, bursch egyetemi polgárok!  Egy szalonnasütéssel egybekötött, összerázó nedvesestre invitálunk minden Miskolci Egyetemen aktívan tevékenykedő Baráti Társaságot és érdeklődőt!

A túra kiindulópontja Miskolctapolca. Első állomásaként megtekintjük a Nagykőmázsa alatt található töbröket, majd enyhe emelkedőn át utunkba ejtjük a Vörös-kőnél található feketefenyvesek rengetegét. Ezután célba vesszük a Szederbokor elnevezésű pihenő helyét, hogy ha az időjárás engedi, akkor tudjunk csapatépítésként szalonnát sütni. A rögtönzött Nedves-est is itt kerül megtartásra. A következő állomás Galya-tető, ahol gyönyörű kilátás nyílik a Nagy-Som-hegyre, a Nagykőmázsára, illetve Tiszaújváros felé. Utunk ezután érinteni fogja a Nagy-Száraz-völgyet, majd végül megérkezünk Miskolctapolcára. A túrán teljesítendő táv 11,5 km, 300 méter szintemelkedéssel.

A túra térképe:
https://www.komoot.com/tour/686727301?ref=wtd

A szalonnasütéshez kenyeret, szalonnát, tűzifát biztosítunk, továbbá a sütés tervezett helye autóval megközelíthető, ezért eszközök szállításában tudunk segíteni.

Indulási hely, időpont: Miskolctapolca, 2022.11.05. szombat, 9:00 órakor

Visszaérkezési hely, időpont: Miskolctapolca, legkésőbb 15:30

Erre a túrára is meghirdetjük a fotópályázatunkat, mely során a természetről készült legszebb képeket díjazzuk. Az első helyezett 15.000 Ft, a második 10.000 Ft és a harmadik helyezett 5.000 Ft Decathlon utalványban részesül.

A TÚRÁT TELJESÍTENDŐ HALLGATÓKNAK 1 TESTNEVELÉS ALKALMAT ÍRUNK JÓVÁ!

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni november 2. 16:00-ig, az alábbi linken lehetséges:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdYnti5il9pi7QnAka-MYRfIDuPhLEqruLn7tZODyGvFfmgDQ/viewform?usp=sf_link

Sportbaráti üdvözlettel:

Miskolci Egyetem Sortközpont munkatársai