Köszöntő

Boda péter
Boda Péter Szervezeti Egység Vezető

Üdvözlöm a Miskolci Egyetem Sportközpont oldalán!

Szervezeti egységünk a mozgás és a sport elkötelezettjeként sajátos eszközeivel igyekszik minél fokozottabban hozzájárulni a testmozgás és az egészséges életmód elősegítéséhez, népszerűsítéséhez, ezáltal pedig a sport kedvező hatásainak, értékeinek érvényesüléséhez.

Tudjuk, hogy a virágzó sportélet alapja a megfelelő létesítményellátottság, ezért folyamatosan keressük a lehetőséget sportinfrastruktúránk további fejlesztésére, korszerűsítésére, valamint sporteszközeink megújítására, bővítésére. Színes intézményi sportpalettát szeretnénk, ezért alapvető célunk a sportolási igényeknek történő mind teljesebb megfelelés, odafigyelve a felkapott, modern sportolási formákra is, továbbá hogy a Miskolci Egyetemi Sportközpont egyre szélesebb körű és szintű versenyek, események megrendezésére legyen alkalmas.

Elsődleges feladatunk, hogy a Miskolci Egyetem testnevelés óráit minél magasabb színvonalon szolgáljuk ki, valamint minél több lehetőséget tudjunk biztosítani a szervezett keretek között történő tanórán kívüli mozgást, testedzést nyújtó, az intézményi versenysportnak és szabadidősportnak egyaránt műhelyét jelentő egyesületünk (MEAFC) edzései számára. A szakosztályi munkáról és egyéb sportolási lehetőségekről a Hallgatóknak/Sportolási lehetőségek menüpontban részletes információ található.

Kiemelten kezeljük a sportirányú hallgatói kezdeményezéseket és a tradicionális hallgatói sportrendezvényeket, melyeket a létesítmények rendelkezésre bocsátása mellett szakmailag is támogatunk, alkalmanként koordinálunk.

Akkor, amikor a lakosság nagyobbik hányada sajnos mozgásszegény életmódot folytat, országosan nagyon kedvezőtlenek a hallgatói sportéletre vonatkozó mutatók, örömmel mondhatjuk el, hogy létesítményeinket teljes kihasználtsággal üzemeltetjük, a testnevelési órák látogatottsága és a szakosztályi edzéseken történő részvétel intézményünk létszámadataihoz arányítva figyelemreméltóan magas.

Hallgatóink sportolási igényeinek mind teljesebb körű kielégítése mellett a Miskolci Egyetemi Sportközpont – bizonyos keretek között – nyitva áll Miskolc város polgárai részére is. Fontos célunknak tekintjük azt is, hogy minél több városi, országos, esetleg nemzetközi rendezvény házigazdái legyünk, ezáltal öregbítve egyetemünk jó hírnevét, a figyelemfelkeltésnek köszönhetően pedig tovább népszerűsítve a sportot.

Őszintén reméljük, hogy honlapunkon megtalálja a keresett információt, szolgáltatásaink színvonaláról pedig személyesen is lesz alkalma meggyőződni. Oldalunkkal, tevékenységünkkel kapcsolatban szívesen veszünk mindenféle észrevételt, javaslatot.

Boda Péter

létesítményvezető