100 pont felett az Egyetemista lányok!

Miskolci Egyetem MEFOB kosárlabda csapata 2019/2020

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, Női Keleti csoport        

Miskolci Egyetem–Nyíregyházi Egyetem 106-44 (20-11, 31-13, 27-12, 28-8)

Döcögősen indult a mérkőzés, a hazai csapat sorra hagyta ki az üres dobóhelyzeteket, de a jó letámadásnak köszönhetően így is hamar átvették a vezetést. A nyíregyháziak elképesztő távoli dobásokkal szerezték pontjaiknak közel felét. A második félidőben a Miskolci Egyetem csapata egyre pontosabban játszott, értékesítették ziccereiket, így magabiztos különbség alakult ki, amit a mérkőzés végéig meg is tartottak.

100. pontért pedig Arad Zsófia süti a sütit!

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok: 30 néző, V: Vaszi Á., Bene Sz.

Miskolc: Arad (34), Sikora (17/3), Móri (15), Takács (7/3), Bányai. Csere: Kecskés (13/3), Sabbadin (8), Orbán (6), Jámbor (4), Bándi (2), Gőz, Kiss. Edző: Lippai Szabolcs.

Nyíregyháza: Mácsai (22/6), Jakab (20/6), Moldován (2), Alajtner, Szabó. Csere: Bakó, Spisák. Edző: Hegedüs Ferenc, Földesi Norbert Gyula.

Lippai Szabolcs, edző (Miskolci Egyetem): A mérkőzést pontatlanul, álmosan kezdtük, de sikerült összeszednünk magunkat. Ennek köszönhetően egyre pontosabbak lettek a dobásaink, és a letámadásunk is erőszakosabb lett, így nagy pontkülönbséggel sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Földesi Norbert Gyula, edző (Nyíregyházi Egyetem): Alakulóban lévő csapat vagyunk. Nyilván ez meglátszik mind az eredményeinken, mind pedig úgymond a keretünk mélységén. Itt is főleg a második félidőben kijött az ellenfélnek a mélységi illetve a minőségi játéka. Dolgozunk tovább, igyekszünk fejleszteni a lányokat és sok sikert a Miskolcnak!