A Magyar Parasport Napját ünnepelték a Körcsarnokban

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) idén február 22-én már hatodik alkalommal hirdette meg a Magyar Parasport Napját (MPN), melyhez a Miskolci Egyetem Sportirodája is csatlakozott.

Az elsősorban az érzékenyítés céljából létrehozott Lélekmozgató program keretében a Miskolci Egyetem Körcsarnokában ünnepelték együtt a magyar parasportot és hazánk fogyatékossággal élő sportolóit. A jó hangulatú eseményen a MEAFC munkatársai, a kosárlabda és röplabda együttes tagjai, a Miskolci Egyetem Cheerleader csapata, a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) és a szervező Sportiroda is képviseltette magát.

Sokan kipróbálták a csörgőlabda, az ülőröplabda és a kerekesszékes kosárlabda sportágakat. Utóbbiban közreműködött a DVTK kerekesszékes kosárlabda csapata is. Egy kosárra ment a játék, eleinte a DVTK ellen játszottak a MEAFC-os kosarasok, folyamatos forgással, majd vegyes
csapatokat is alakítottak. A program valamennyi résztvevője hozzájárult ahhoz, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét a fogyatékossággal élők társadalomba való integrálásának fontosságára.

Minden kedves résztvevőnek ezúton is köszönjük a részvételt, és hogy megjelenésükkel hozzájárultak a Parasportok népszerűbbé válásához.