Csoport-második lett a Miskolci Egyetem a Futsal MEFOB 1. fordulójában

A MEFOB 2022/2023. évi futsal bajnokságára 18 férfi csapat adta le jelentkezését. Az öt csoportba sorolt együttesek közül az A-csoport 1. fordulóját, február 23-án, csütörtökön a Miskolci Egyetem Körcsarnokában rendezték meg.

A házigazdákat a Nyíregyházi Egyetemmel, a veszprémi Pannon Egyetemmel és a kecskeméti Neumann János Egyetemmel sorsolták össze. Az esemény előtt pár nappal – sajnálatos módon – a Neumann János Egyetem visszamondta a szereplést, így három csapat mérte össze tudását, melynek tétje a biztos továbbjutást jelentő csoportelsőség volt.

A Miskolci Egyetem a nyitómérkőzésen szoros csatát vívott a Nyíregyházi Egyetem csapatával és 0-0-s félidő után 2-2-re végzett. A második összecsapáson a Pannon Egyetem végig uralta a pályát a nyíregyháziakkal szemben és 6-1 (3-1) arányú magabiztos győzelmet aratott. A befejező találkozón a Miskolci Egyetem 1-1-es első félidő után, a második játékrészben is harcolt a végsőkig, de nem tudta megakadályozni a Pannon Egyetem 5-2-es győzelmét, ami csoportelsőséget és továbbjutást jelentett a veszprémiek számára. Az öt csoportgyőztes mellett a három legjobb eredményt elért csoport-második csapatok jutnak tovább a negyeddöntőbe.

Az A-csoport 1. fordulójának a végeredménye:

  1. Pannon Egyetem, 6 pont (gólarány 11:3)
  2. Miskolci Egyetem, 1 pont (gólarány 4:5)
  3. Nyíregyházi Egyetem, 1 pont (gólarány 3:6).

A mérkőzésekről készült képek az alábbi linken tekinthetők meg:
https://www.flickr.com/photos/unimiskolc/albums/72177720306236462