Útjára indult a YouMind projekt Szlovéniában

Január 22-én Ljubljanában (Szlovénia) az EUSA adott otthont a YouMind (Youth Individual Sports Mindset) projekt nyitó találkozójának, amelyen a projekt összes partnere részt vett, hogy megvitassák a projekt megvalósításának következő lépéseit.

A YouMind egy partnerségi projekt, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a mentális egészség fontosságára a sportban, és különböző stratégiákat dolgozzon ki a mentális egészséggel kapcsolatos problémák megelőzésére a fiatal sportolók körében. Az összes partnerrel közösen kidolgozott ötleteket promóciós videó és iránymutatások formájában fogják bemutatni, amelyekben megosztják a legjobb gyakorlatokat a sportolókkal és a sportszervezetekkel. A projekt két évig tart, és különböző tevékenységekből, például workshopokból felmérésekből és találkozókból áll.

Az indító ülés a négy partnerszervezetet képviselő valamennyi résztvevő rövid bemutatkozásával kezdődött: EUSA Institute (SLO), ENGSO Youth (SWE), Miskolci Egyetem Sport Club MEAFC (HUN) és CUS Salerno (ITA). Valamennyi résztvevő szervezet bemutatta munkaterületét, és megosztotta a mentális egészség és a sport területén szerzett korábbi tapasztalatait, amelyeket a projekt megvalósítása során hasznosítani lehetett.

Ezt követően az EUSA képviselői megkezdték a találkozó hivatalos részét. Hristina Hristova, az EUSA médiareferense röviden bemutatta a YouMind projekt témáját, ismertette az ötletet és a fejlesztési folyamatot. Andrej Pisl, az EUSA kommunikációs és projektmenedzsere bemutatta az EUSA Intézetet, annak projektjeit és munkáját, majd a projekt bemutatása következett.

A találkozó során a partnerek megállapodtak a következő lépésekről, amelyeket a projekt elvárásainak teljesítése érdekében kell végrehajtani. A találkozó résztvevői áttekintették a projekt hátterét, átfogó célkitűzéseit, szerkezetét, ütemezését, és elmélyedtek az olyan konkrét feladatokban, mint a kommunikáció, az irányítás, a kutatás, a projekt mérföldkövei és a végső értékelés.

A partnerek online találkozókon és személyesen leghamarabb júliusban, a 2024-es Európai Egyetemi Játékok alkalmával Magyarországon találkoznak újra.

A YouMind egy kétéves, az Európai Unió által finanszírozott projekt, amelyet az EUSA Intézet (SLO) koordinál. A projekt partnerei: EUSA Institute (SLO), ENGSO Youth (SWE), Miskolci Egyetem Sport Club MEAFC (HUN) és CUS Salerno (ITA).