DECATHLON Magyar Egyetemi – Főiskolai B33 Kosárlabda Országos Bajnokság / VERSENYKIÍRÁS

  1. A verseny célja

A FIBA által elindított 3 a 3 elleni játék (3×3) széles körben történő megismertetése, a benevezett csapatok versenyeztetése, a közönség kulturált szórakoztatása, a sportág népszerűsítése a fiatalok széles tömege körében, a szabadidő kulturált eltöltése a felsőoktatási intézmények, intézményi sportszervezetek és DSE-k közötti kapcsolat erősítése továbbá a DECATHLON Magyar Egyetemi – Főiskolai B33 Kosárlabda Országos Bajnokság 2024 bajnoki címének, vagyis a B33 Kosárlabda MEFOB győztesének, valamint további helyezéseinek eldöntése.

2. A verseny ideje

2024. május 1. – 2024. június 30.
Az MKOSZ a tornasorozat Versenynaptárát hivatalos honlapján teszi közzé.

3. A verseny résztvevői, részvételi jogosultság

A versenyben azon egyetemi – főiskolai sportszervezetek 4 fős csapatai vehetnek részt, amelyek részt vesznek az MKOSZ és a MEFS közös szervezésű Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság (MEFOB) 2022/2033 versenyében és a nevezésre vonatkozó előírásokat megfelelő időben teljesítették. A Résztvevő csapatokra, a Játékosok szerepeltetésére, és a Játékosok igazolására a MEFOB Versenykiírás 2023/2024 vonatkozó pontjai az irányadóak. Az MKOSZ fenntartja a jogot, hogy a versenyre az 5.1-ben meghatározott csapatokon túl további csapatok nevezését is elfogadja (pl.: a nemzetközi versenyekre való felkészülés érdekében az U18 vagy a felnőtt válogatott keret tagjaiból alakított csapatok).

4. A résztvevők nevezése

Nevezési határidő: A nevezési határidőről a szervezők a nevezés megkezdését megelőzően legalább 2 héttel tájékoztatják a csapatokat. A nevezéshez szükséges leadni a Játékos listát és a MEFOB 2023/2024 versenyben való részvételhez szükséges igazolásokat, amelyeket a MEFOB 2023/2024 Versenykiírásának megfelelő pontja tartalmaz.

A verseny tornái előtti és alatti adategyeztetések során a csapat részvételi jogosultságát, a játékos személyazonosságát és a hallgatói jogviszonyát hitelt érdemlő, bizonyítására alkalmas eredeti dokumentummal kell igazolni. Ennek hiánya a játékos és/vagy a csapat kizárását vonhatja maga után.

5. A lebonyolítás módja

A bajnokság tornarendszerben kerül lebonyolításra, ami legalább 2 selejtező tornát és egy döntőt foglal magában. A tornákon a csapatok csoportokba kerülnek besorolásra, ahol körmérkőzésekkel döntik el a csoportokon belüli eredményt, majd a csoportok első helyezettjei egyenes kieséses rendszerben folytatják a küzdelmeket a torna győztesének eldöntéséért.

6. Mérkőzések helyszínei és időpontjai

A mérkőzések időpontjait és helyszíneit a verseny rendezője illetve a Szervező határozza meg, melyet megfelelő időben a résztvevők tudomására hoz hivatalos honlapokon keresztül. 7. A mérkőzések rendezése

7. Díjazás

A DECATHLON Egyetemi – Főiskolai B33 Kosárlabda Bajnokság 2024 első három helyezett csapata érem és oklevél díjazásban részesül.
A DECATHLON Magyar Egyetemi – Főiskolai B33 Kosárlabda Országos Bajnokság 2024 győztese elnyeri a Magyarország 2024. évi Egyetemi – Főiskolai 3×3 Kosárlabda Bajnoka címet.

Bővebb információ:
https://mefs.hu/esemeny/b33-kosarlabda-mefob-2024/


A Miskolci Egyetem Sportiroda feladata a MEFOB részvételek teljes körű koordinálása, nevezés, utazás szervezés, több napos esemény esetén szállás és étkezés biztosítása. Amennyiben szeretnél bármelyik MEFOB eseményen elindulni, kérlek vedd fel a kapcsolatot a Miskolci Egyetem Sportiroda vezetőjével az alábbi elérhetőségek egyikén:

Molnár Réka
+36306047758
reka.molnar@uni-miskolc.hu
sportiroda@uni-miskolc.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük