Bronzérem a Sakk MEFOB-on!

Dobogóra küzdötte magát az idei Sakk MEFOB-on a Miskolci Egyetem csapata: Bakó Martin, Pribelszky Bence és Vodila Martin.

Az első versenynap egyéni számokkal indult. A fiúk elmondták, hogy ez sajnos nem sikerült kiemelkedően jól, igaz, a mezőny sokkal erősebb volt, mint a csapatversenyen. Bence a magas Élő-pontszáma miatt az első három fordulóban tőle jóval gyengébb játékosokkal került össze, mind a három mérkőzést meg is nyerte, utána viszont nem találta meg optimális formát az erősebbek ellen, így végül 4/7 ponttal zárt, ezzel a mezőny első felében végzett csak úgy, mint Vodila Martin.

Már a verseny előtt tudnivaló volt, hogy a csapatverseny lesz a lényeges számukra. Szerencsére jó párosítást kaptak a 10 csapatot felvonultató 9 fordulós körversenyen. Kiélezett verseny volt, hatalmas küzdelmek után sikerült megszerezniük a 3. helyet, amely a papírformához mérten is bravúros teljesítmény.

Vodila Martin az eredményekről: “Bence az első táblán és én a második táblán 9/7 pontot értünk el, míg harmadik táblás Martinunk 9/5-ot. Remek versenyt tudhatunk a hátunk mögött, várjuk a következő megmérettetést.”

Gratulálunk a nagyszerű harmadik helyhez, további szép sikereket kívánunk!