A MEAFC feljutott az OCSB III. osztályába

A kétfordulós tollaslabda IV. osztályú országos csapatbajnokság középcsoportjának megnyerésével a MEAFC együttese feljutott az OCSB III. osztályába.

A Magyar Tollaslabda Szövetség által szervezett Országos IV. osztályú Országos Csapatbajnokság (OCSB) Közép-csoport mindkét fordulójának a ceglédi LIVIN SPORT Tollaslabda-csarnok adott otthont.

Hosszú évek óta, közel 15 éve nem tudtunk kiállítani egy csapatot, de a Covid időszak végére, a közös munkának hála sikerült összehozni azt, amire oly régóta vártam, vártunk. Ez nem volt más, mint egy teljesen saját nevelésű játékosokból összeállított egység, melynek tagjai Csonka Borbála, Imri Hanna, Szabó Hanna, Tari Tamás és jómagam. Éreztem, hogy eljött az idő, a már egyéniben is jól szereplő tanítványok, megmutathatják, hogy csapatban is jók! Majd 2022. szeptemberében csatlakozott szakosztályunkhoz a két kiváló maláj játékos, apa- fiú párosunk, Ang Boon Peng (Thomas) és Ang Ze Khai. Thomas nemcsak kiváló játékos, hanem kitűnő edző is, Zeknél meg dolgozik a genetika, jó versenyző, apukája nevelése. Az így megerősödött csapattal nem volt kérdéses a OCSB-n való indulás. Titkon bíztam a továbbjutásban, úgy éreztem ez bőven benne van a pakliban. Ugyan rossz ómen volt, hogy én az I. fordulóban, tavaly év végén tartós sérülést szenvedtem, de Thomas gond nélkül vitte tovább a csapatot. Az I. fordulóban aratott három győztes mérkőzés után bátran, még nagyobb elánnal készültünk a március 11-én, szombaton megrendezett II. fordulóra, ahol ismét ellentmondást nem tűrő, szinte elsöprő győzelmet arattak versenyzőink, megőrizve veretlenségüket. A Közép-csoport megnyerésével jogot szereztünk arra, hogy a 2023/2024-es idényben a III. osztályú OCSB Keleti-csoportjában folytassuk a szereplést. Célunk, hogy mielőbb beleerősödjünk ebbe a mezőnybe. A munka tehát nem áll meg, de az elkövetkező két évben lesznek a csapatunkat továbbtanulás miatt
elhagyó versenyzők. Az ő pótlásukon már most dolgozunk.

Morvai István, a MEAFC tollaslabda szakosztályának vezetője.
Ang Ze Khai (balról), Ang Boon Peng Thomas, Tari Tamás, Szabó Hanna, Csonka Borbála és
Imri Hanna az eredményhirdetést követően

A IV. osztályú OCSB, Közép-csoport végeredménye:

  1. MEAFC, 12 pont,
  2. Életmód SE, 8 pont,
  3. Talentum TSE II, 2 pont,
  4. Elco-Tech Tisza Tollas SE, 2 pont.