Tóth Vanda ezüstérmet nyert Zágrábban

Tóth Vanda a Miskolci Egyetem hallgatója, a miskolci Justitia Fuji-Yama SE sportolója ezüstérmes lett a Zágrábban megrendezett Európai Egyetemek Küzdősport-bajnokságának karate tornáján.

A női formagyakorlat (kata) versenyszámban július 21-én, pénteken Tóth Vanda 35 induló közül jutott a döntőbe. A miskolci versenyző az első körben Suparinpei katájával 22,5 ponttal a 4. helyen lépett tovább. A 16 között a Papuren-t mutatta be hatodikként, amely jobban sikerült számára, ezzel 23,5 ponttal a 4. helyen továbbjutott a legjobb 8 közé. A helyosztón másodikként prezentálta formagyakorlatát, az Anan Dai-t, amely 23,4 értékkel a legmagasabb pontszámot érte el, így a vasárnapi döntőbe jutott.
A július 23-i fináléban a Miskolci Egyetem hallgatója alulmaradt a portugál Fernandes Natachaval szemben, aki ellen a Chibana No Kushanku katát mutatta be, amelyet a bírók 39,1 ponttal díjaztak. A sportoló felkészülését Anti Zsuzsanna, a magyar karate kata válogatott edzője irányította.
Vanda ezzel az ezüsttel pályafutása egyik legszebb sikerének örülhet és készülhet tovább a magyar női kata csapatban az őszi budapesti világbajnokságra.