Miskolci erdmények az Universiade-ról


Sztankovics Anna 4. lett 50 méter mellúszásban, Tóth Anna döntőzött Chengdu-ban


Az Egyetemi Világjátékok elnevezésű multisport eseménynek idén a kínai Chengdu városa ad otthont. Megtévesztő lehet a 2021-es Chengdu elnevezés, ennek oka a COVID-19 járvány, aminek köszönhetően 2023-ban tudta Kína megrendezni az egyetemi sportolók olimpiáját.

Sztankovics Anna, a Miskolci Egyetem hallgatója a nagyon ellőkelő negyedik helyet érdemelte ki az 50 méteres mellúszás augusztus 7-i döntőjében. A Szollár Gergely által felkészített Anna az 1. elődöntőből a negyedik helyen kvalifikálta magát a nyolcas fináléba, ahol mindössze félmásodperccel maradt el a dobogótól.

Sztankovics Anna melegít a döntő előtti pillanatokban


Eredmények
50 m mell: 1. Teterevkova Kotryna (Litvánia) 30:58 mp, 2. Sztandera Dominika Anna (lengyel) 31:02, 3. Alves De Conceicao Jhennifer (brazil) 31:11, 4. Sztankovics Anna (magyar) 31:68.

Sztankovics Anna (jobbról) és a 200 m pillangón 4. helyen végzett Hatházi Dóra ((Washington
State University) Chengdu-ban

Tóth Anna, a Miskolci Egyetem hallgatója nem sokkal azután, hogy kvalifikálta magát a budapesti felnőtt atlétikai világbajnokságra, Kínába utazott. Tigyi József tanítványa a Chengdu városában megrendezendő Egyetemi Világjátékokon (korábbi nevén Universiade) a 100 m gátfutás elődöntőjében 12.98 másodperces idővel, a második helyen kvalifikálta
magát a fináléba. A döntő sajnos balszerencsésen zárult a tehetséges sportolónő számára, hiszen az utolsó gáton hibázott és elesett, így nem értékelték.

Tóth Anna (balról a 3.) a 100 méter gátfutás elödőntő futamában

A szintén a Miskolci Egyetem színeit képviselő Bacsa Fanni távolugrásban próbált szerencsét. Fanni sajnos az A-csoportban 553 cm-es teljesítményével összesítettben a 27. helyen végzett, így nem jutott be a 12 főt számláló fináléba.