Csörgőlabda MEFOB -Versenykiírás

Verseny célja:

A MEFS által 2023/2024. tanévben meghirdetett egyetemi – főiskolai országos csörgőlabda bajnokság célja, hogy eldöntse a bajnoki címeket, lehetőséget adjon az integrált sportolásra, népszerűsítse a csörgőlabda sportágat, továbbá közvetett módon elősegítse a felsőoktatási fogyatékos sport fejlődését, illetve a mérkőzések nézőinek kulturált szórakoztatása.

Verseny helye és ideje:

A bajnokság helyszíne:
Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium új sportcsarnoka (Budapest, Villányi út 27, 1114.)

A bajnokság ideje:
2023. november 18. Csörgőlabda MEFOB, kipróbálási és
felkészülési lehetőséggel

Verseny szervezője:
A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség megbízásából a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Magyar Kézilabda Szövetség Parasport Albizottsága

Nevezés és sorsolás:
A nevezést a MEFS online nevezési rendszeren (mefob.hu) keresztül várjuk
2023.11.04.- ig. Az első 8 csapat jelentkezését tudjuk elfogadni!
A sorsolást a lebonyolítással együtt minden résztvevő csapat számára megküldjük a versenyt megelőzően legalább 3 nappal.

Résztvevők:
Magyarországi felsőoktatási intézmények koedukált csapatai, minimum 3, maximum 6 fős létszámmal. Egy egyetem több csapatot is indíthat. Csapatonként 1 fő látássérült játékos nevezésére törekedni kell, azonban ennek elmaradása nem kizáró ok, valamint ebben az esetben kérjük jelezzék ezt a pecsi.peter@uni-bge.hu email címen.

Lebonyolítás:
A bajnokság lebonyolításáról legkésőbb a torna napját megelőzően 3 nappal
korábban kapnak a résztvevő csapatok értesítést a nevezett csapatok függvényében. A mérkőzések 2×12 percig tartanak futóórával, melyek 10:00-17:00 kerülnek megrendezésre. A bajnoki fordulókban a győzelemért 3, döntetlenért 1, vereségért 0 pont jár. A csapatokat két csoportra osztva, a csoportokon belül körmérkőzések után keresztbe-játszás (csoportelsők döntőt, csoportmásodikok bronzmeccset játszanak).

Helyezések eldöntése:
pontazonosság esetén elsődlegesen a gólkülönbség, majd az egymás elleni eredmény, végül a több szerzett gól dönt.

Teljes versenykiírás: https://mefs.hu/esemeny/csorgolabda-mefob-2/


A Sportiroda feladata a MEFOB részvételek teljes körű koordinálása, nevezés, utazás szervezés, több napos esemény esetén szállás és étkezés biztosítása. Amennyiben szeretnél bármelyik MEFOB eseményen elindulni kérlek vedd fel a kapcsolatot a Miskolci Egyetem Sportiroda vezetőjével az alábbi elérhetőségek egyikén:

Molnár Réka
+36306047758
reka.molnar@uni-miskolc.hu
sportiroda@uni-miskolc.hu