Miskolci sikerek a 69. Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóján

1952 óta három év kivételével minden évben megrendezik a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóját, amelynek elődjét „Spartakiád” néven a Pécsi Pedagógiai Főiskola Testnevelési Tanszéke indította útjára. Az országos eseményen eddig hét, sportszakos hallgatók képzésével foglalkozó felsőoktatási intézmény közel 400 versenyzője, hat sportágban mérte össze tudását. A Miskolci Egyetem idén elsőként csatlakozott a nagymúltú esemény résztvevői közé ugyanis 2022/23-mas tanévben elidult a sportszervezői képzés a Gazdaságtudományi Karon. A minden évben más városban megrendezésre kerülő esemény házigazdája 2023. október 6-7-én a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem volt.

Pénteken és szombaton több helyszínen, az ELTE Bogdánfy úti sportcsarnokában, a Tüskecsarnokban, valamint a TF szeptemberben átadott Csörsz utcai sportkomplexumában mérték össze erejüket és tudásukat a hallgatók atlétikában, kispályás labdarúgásban, női kosárlabdában, mix röplabdában, férfi kézilabdában és úszásban. A házigazda Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és a társrendező ELTE mellett a Debreceni Egyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem is képviselteti magát.

Az esemény hivatalos megnyitójára a VI. Sport és Innováció Konferencia keretein belül került sor. A három napos konferencia második és harmadik napján több, mint 30 kiállító – jelentős hazai sportegyesületek, szövetségek, sportszervezetek, illetve sporttal vagy egészséggel kapcsolatos piaci szereplők – fotó kiállítás, kerekasztal beszélgetések és sok már változatos program várta az érdeklődőket.

A Miskolci Egyetem képviseletében, tekintve hogy egy friss szakról van szó, egy aprócska delegáció érkezett, azonban ennek ellenére is kiemelkedő eredménnyekkel zárták a napot. Az intézmény képviseletében két első éves sportszervező hallgató indult el atlétika versenyszámokban. Ujvári Márk 100 méteren, míg a rutinos versenyző Gál Nikolett a 100 méteres síkfutás mellett távolugrásban is megmérettette magát.

Gál Nikolett a dobogó felső fokán

Két éremmel térhetett haza a kis csapat, ugyanis Gál Nikolett 100 méteres síkfutásban és egyéni csúcsot döntve távolugrásban is a legjobbnak bizonyult. Az érmeket Rakaczki Zoltán adta át a TFSE ügyvezetője, aki emellett a Miskolci Egyetem Atlétikai és Futball Club elnöke, így külön öröm volt számára is a hazai siker.

Források:

https://tf.hu/hirek/hirek/15115-veget-ert-a-sportinno-ezer-folott-a-latogatok-szama
https://www.ttk.pte.hu/hirek/2022-10-05-68-sportszakos-hallgatok-sporttalalkozoja-a-pte-szervezeseben
https://tf.hu/hirek/hirek/15115-veget-ert-a-sportinno-ezer-folott-a-latogatok-szama