2024 Tájékozódási Futó MEFOB

Április 20-21. között került megrendezésre az idei Tájékozódási Futó MEFOB, ahol nagyszerű eredménnyel zárt a Miskolci Egyetem.

Tugyi Levente számolt be a versenyről:

“A szombati egyéni középtávú futam Dunaalmás mellett, egy új, domborzatilag és növényzetileg is részletgazdag, technikás terepen került megrendezésre. Az egyetem két hallgatója Jacsó Barnabás (BSc járműmérnök) és Tugyi Levente (Energetikai és Vegyipari Gépészeti Intézet doktorandusz) éppen lecsúszva az aranyéremről, stabil versenyzéssel a 2. és 3. helyet szerezték meg.

A vasárnapi verseny Tata külvárosában került megrendezésre, ahol egy új 2×2 fős pontbegyűjtő váltó versenyforma volt. A verseny során a váltó tagjai két különböző pályán futottak, ahol voltak kötelező és begyűjtendő pontok, ezáltal a taktikáról – pontok elosztása – lehető leggyorsabban és optimális elosztáson volt a hangsúly. A férfiak mezőnyében a versenyt a Miskolci Egyetem csapata nyerte rajt-cél győzelemmel, magabiztos fölénnyel!
Végezetül az intézmények közötti pontversenyt a Miskolci Egyetem 29 ponttal a harmadik helyezést érte el. “

Jacsó Barnabás és Tugyi Levente továbbá a következőket nyilatkozta: “A közösen megtervezett taktikánk remekül helyt állt, bár kicsit kockázatos volt, de be mertük vállalni és ennek meg is lett az eredménye!”

Szeretettel gratulálunk és további hasonló sikereket kívánunk!