2024 Sportmászó MEFOB – mindent vittünk!

Április második hétvégéjén Budapesten került megrendezésre a 2024-es Sportmászó MEFOB. Bognár Nóra, a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának hallgatója három számban aratott győzelmet. A következőkről számolt be:

“Az idei sportmászó MEFOB rendkívül jó eseménynek bizonyult. Remek szervezés a MAG47 C&C-Seahorse által, és mégjobb hangulat volt jellemző a két napos versenyre.

Idén az Óbudai Egyetem “krumplis hal” nevű csapatához csatlakoztam, amelyet az Óbudai Egyetem hallgatói – Kiss Simon József, Benke Bálint, illetve a SOTE egyik hallgatója – Lipták Zoltán egészítettek ki.

A versenynek több, mint 100 résztvevője volt, ahol amatőr, illetve profi kategóriában lehetett indulni, én pedig az utóbbiba neveztem. A legutolsó edzések nagyon jól sikerültek, így kicsattanó formában éreztem magam a verseny alatt. 

Első nap nehézségivel kezdtünk, ahol a legnehezebb út kivételével mindent megmásztam. A nehéz úton is jól mentem, egy kisebb hiba miatt estem ki, amit azért sajnátam, mert még volt bennem erő. A boulder volt a következő szám, ahol két maximál erőt igénylő út kivételével teljesítettem a kunsztokat. Végül pedig a gyorsaságival zártuk a napot, a fáradtság miatt elég rossz időt mentem magamhoz képest, de ott is biztos volt a döntő.

A döntő napjára sajnos nem sikerült jól aludnom, ennek ellenére meglepően jól hoztam a formámat. A boulder döntőben az összes utat kipipálhattam, a 4 útból pedig 3 elsőre sikerült. A gyorsaságival folytattuk, ahol megintcsak az egyéni rekordomtól távol voltam, de valahol a fáradtság mindenkinek közbeszólt. A legvégén a kedvenc számommal, a nehézségivel zártunk, ahol az utolsó fogás előtt estem ki egy lábcsúszás miatt.

Mind a három számban aranyat szereztem, és ami megkoronázta az egészet, hogy sikerült végig flow-állapotban lenni és élvezni a versenyzést. Úgy érzem, kimaxoltam az egész versenyt és nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, már várom a következő eseményt.”

Sok szeretettel gratulálunk, és további sikereket kívánunk!