Juhász Patrik Ákos ob-ezüstöt nyert

A Hegyifutó Félmaratoni Országos Bajnokságot a közelmúltban, a Veszprém vármegyei Szentgálon rendezték meg. Ott volt a mezőnyben Juhász Patrik Ákos, a Miskolci Egyetem első éves jogász hallgatója is, aki kiváló versenyzéssel ezüstérmet nyert a rangos viadalon.

A 21 km-es távot 800 méteres szintemelkedéssel „fűszerezve” kellett abszolválnunk – tudtuk meg Juhász Patrik Ákostól. – Molnár Ákossal végig csatázva, felváltva vezettük a mezőnyt. Végül ő volt az erősebb, de nem lehetek csalódott, ugyanis ez a pálya nem kimondottan az én pályám volt. Nem volt benne olyan meredekség, ami nekem kedvezne, én inkább a komolyabb hegyi terepeken érzem jól magam. Ezzel a magyar
bajnoki eredménnyel kvalifikáltam magam a nyári, ausztriai világbajnokságra. A következő versenyem május 1-én, a Debrecenben megrendezendő atlétikai MEFOB lesz, ahol nagy örömömre ismét a Miskolci Egyetemet képviselhetem. Május 20-án jön a Hegyifutó Magyar Bajnokság. Az innsbrucki világbajnokság június elején lesz, ahol a vertikál és a classic hill versenyszámokban állok majd rajthoz.

Juhász Patrik beszámolója a versenyről
Juhász Patrik a dobogó második fokán