Tóth Vanda és Gondos Gergely is MEFS-díjat kapott

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) november 30-án, csütörtökön tartotta meg az Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gáláját, melyen a Miskolci Egyetem két hallgatója, Tóth Vanda és Gondos Gergely is elismerésben részesült.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem új Csörsz utcai tömbjében, a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban a nemzetközi szinten is kimagasló teljesítményt nyújtó, de sportkarrierjük mellett a tanulásra is nagy hangsúlyt fektető versenyzőket díjazták. A Gála résztvevőit köszöntötte dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a MEFS elnöke, és Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára.

Az elismerésben részesült sportolók között volt a Miskolci Egyetem két hallgatója is. Tóth Vanda – a Justitia Fuji-Yama SE sportolója – az idén júliusban, Zágrábban megrendezett Európai Egyetemek Karate Bajnokságán, a kata szakágában elért ezüstérmével érdemelte ki a
díjat. Gondos Gergelynek a szintén júliusi és szintén zágrábi Európai Egyetemek Kick-boksz Bajnokságán kiharcolt bronzérem hozta meg a rangos elismerést.

A díjátadón jelen volt Shihan Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, Vanda felkészítője, Sensei Anti Zsuzsanna, a magyar kata válogatott edzője és Sensei Pálinkás András, a Justitia Fuji-Yama SE edzője is.